Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
29.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора російські найманці здійснили обстріл зі стрілецької зброї блокпосту «Мар`їнка». Крім того, тричі зі стрілецької зброї та гранатометів терористи обстрілювали блокпост «Золоте»,  на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські військові відкривали вогонь у відповідь. Ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

Протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 4 БПЛА.    

У контрольних  пунктах в'їзду/виїзду «Георгіївка», «Миколаївка»  та «Курахове» у 10 громадян України прикордонники виявили підроблені перепустки. Затриманих жителів Донецької області передали співробітникам МВС.

Учора у контрольному пункті в'їзду/виїзду «Георгіївка» під час здійснення заходів контролю прикордонники виявили у багажному відділені рейсового автобуса «Донецьк- Київ» 2  сумки з таблетками психотропної дії (трамадол). У результаті, понад 43 тисячі таблеток  вилучено та передано співробітникам МВС. 

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього було затримано 13 транспортних засобів, які перевозили понад 67 тонн продуктів харчування. Належних документів на вантаж не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248198644&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества