Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
27.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора російські найманці здійснили обстріл зі стрілецької зброї блокпосту «Майорське», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські військові відкривали вогонь у відповідь та змусили ворога відступити. Ніхто з військовослужбовців не постраждав.

Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 8 БПЛА. Також 1 літальний апарат виявив прикордонний наряд Луганського загону в напрямку «Біловодськ – Чугинка». Ще один безпілотник зафіксували прикордонники Бердянського загону.

На Донеччині співробітники Держприкордонслужби спільно зі співробітниками СБУ затримали 2 особи, які можливо причетні до тероризму та діяльності незаконних збройних формувань.

На одному з контрольних постів у Донецькій області прикордонники затримали осіб причетних до викрадення людини. Інформація про трьох невідомих, які викрали людину, прикордонникам надійшла від місцевих жителів. Викрадачі в одному з населених пунктів Новоазовського району заштовхали її в багажник своєї автівки «ВАЗ». Негайно повідомлення було направлено на всі контрольні пости у цьому районі. Невдовзі під час виїзду на підконтрольну терористам територію автомобіль з викрадачами затримали. Наразі з’ясовуються всі обставини правопорушення. Крім того, було встановлено, що однин із затриманих знаходився у розшуку. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ст.115 КК України (умисне вбивство). Даних громадян передано співробітникам МВС для проведення подальших процесуальних дій за незаконне позбавлення волі та викрадення людини.

У контрольному пункті в'їзду/виїзду «Георгіївка» у двох громадян України прикордонники виявили підроблені перепустки. Затриманих жителів Донецької області передали співробітникам МВС.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього було затримано 4 транспортних засоби, які перевозили більше 21 тонни продуктів харчування. Належних документів на вантаж не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248192335&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества