Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

27.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на Сході України залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками.

Протягом доби продовжувалися обстріли позицій прикордонних підрозділів. Застосовуючи «Гради» та міномети терористи вели вогонь по блокпосту в районі н.п. Фащівка, на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Обстріл продовжувався з 14.30 до 18.00. У результаті обстрілу отримали поранення 2 військовослужбовці ЗСУ. 

Контрольні пункти «Гнутове» та «Станично-Луганське» залишаються закритими для пропуску через численні обстріли та підрив автомобільного мосту.

Російська сторона в односторонньому порядку здійснила пропуск через пункт пропуску «Донецьк» на територію підконтрольну незаконними збройними формуваннями 6 автобусів «Москва - Луганськ», «Каменськ-Шахтинськ - Луганськ», «Міллерове - Луганськ». Автобуси перевозили від 15 до 45 цивільних осіб.

У пункті пропуску «Ягодин» оформлено два вантажні автомобілі «МАН» та «Рено» з гуманітарною допомогою. Вантаж генераторів та палаток направлявся з Фінляндії для ДСНС України у м. Дніпропетровськ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247903987&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества