Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
26.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка залишається напруженою.

Протягом доби відмічається збільшення обстрілів терористами місць несення служби прикордонних підрозділів та нарядів.

Так, вчора терористи здійснили обстріл зі стрілецької зброї та АГС-17 блокпоста «Майорське», де несуть службу військовослужбовці Державної прикордонної служби України та ЗСУ. Також з підствольного гранатомета відкривався вогонь по блокпосту українських військових «Золоте».

Крім того, незаконні збройні формування в районі н.п. Федорівка спробували знищити прикордонний наряд, який рухався броньованим автомобілем «Кугуар». Бойовики використали протитанкову керовану ракету, яка розірвалася неподалік. Прикордонники відкрили вогонь у відповідь.

Терористичні угруповання продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом було зафіксовано 7 БПЛА в районі н.п. Сартана, Талаківка, Юр`ївка та Маріуполь.

У контрольному пункті «Миколаївка» прикордонний наряд виявив підроблену перепустку. Їх намагалася використати громадянка України, яка рухалася пішки. Жінку передали співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонники затримали 7 вантажних автомобілів та 1 легковик, які перевозили продукти харчування. Належних документів на вантажі не було.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248040913&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества