Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

26.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Упродовж доби обстановка в зоні проведення АТО залишалася складною. Терористи продовжували здійснювати обстріли українських військових, у тому числі й прикордонних підрозділів.

Учора в районі н. п. Опитне Донецької області терористи використовуючи міномети здійснили обстріл прикордонного наряду, який ніс службу на броньованому автомобілі «Кугуар». У результаті обстрілу ніхто з прикордонників не постраждав, автомобіль зазнав осколкових пошкоджень лобового скла та корпусу.

Через численні обстріли в даний час тимчасово припинено пропуск через контрольний пункт «Гнутове» на дорожньому напрямку «Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь». Також закритим залишається контрольний пункт «Станично-Луганське», поряд із яким внаслідок підриву пошкоджено автомобільний міст.

У пункті пропуску «Нові Яриловичі», що в Чернігівській області, оформлено 2 вантажівки з гуманітарним вантажем. Транспортні засоби перевозили з Естонії та Латвії палатки, обігрівачі, кондиціонери, електрогенератори та ковдри для жителів східних областей України. Ще одну автівку оформлено в пункті пропуску «Рава-Руська». У ній перевозили гуманітарну допомогу (медичне обладнання) від благодійного фонду «Організація українських жінок у Великобританії».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247900078&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества