Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
25.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Минулої доби російсько-терористичні війська продовжували порушувати режим припинення вогню.

Російські найманці 2 рази вели вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Нападники використовували стрілецьку та снайперську зброю. Також терористи здійснили артилерійський обстріл блокпосту «Майорське». Снаряди вибухнули поблизу несення служби українських військових. У результаті збройних протистоянь ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

Учора в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 7 безпілотників, якими незаконні збройні формування продовжували активно здійснювати повітряну розвідку місць дислокації українських військових. Також прикордонниками було виявлено 2 вертольоти, які рухалися територією Росії вздовж кордону з Україною в межах Луганської області.

На лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 14 транспортних засобів. Автівки перевозили майже 30 тонн продуктів харчування, напоїв та промислових товарів. Належних документів на вантаж не було. Крім того, автівки намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

Через контрольні пункти «Бугас» та «Зайцеве»  прослідували вантажні автомобілі з гуманітарними вантажами. 2 автівки від міжнародної організації «Червоний хрест» везли 28 тонн продуктів харчування. Ще 15 вантажівок від Агентства розвитку та співробітництва Швейцарії перевозили понад 260 тонн медикаментів. Також гуманітарну допомогу перевозили 2 автомобілі від благодійного фонду «Єдина країна».

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248275967&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества