Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
25.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Протягом доби обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було. Російські найманці продовжували здійснювати повітряну розвідку використовуючи безпілотні літальні апарати. Всього в зоні АТО в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 16 БПЛА. Також 1 літальний апарат був помічений прикордонним нарядом навпроти ділянки відділу «Мілове», що на Луганщині. Безпілотник рухався вздовж кордону над територією Росії.

У контрольних пунктах в'їзду/виїзду «Курахове», «Георгіївка» та «Бугас» у 7 громадян України прикордонники виявили підроблені перепустки. Їх намагалися використати жителі Донецької області та один житель АР Крим. Даних осіб передали співробітникам  МВС для з’ясування всіх обставин.

На ділянці відділу «Станично-Луганське» прикордонний наряд, який ніс службу в районі н.п. Ільїнка, виявив не розірваний снаряд від РСЗВ БМ-21 «Град». Інженерним підрозділом ЗСУ снаряд було знешкоджено.

У Донецькій області прикордонники виявили у громадян України 1000 газет «Новоросія». Друкарську продукцію везли 3 українців автомобілем «Хюндай». Вони прямували з Донецька в Ольгинку. Затримані не змогли пояснити, де взяли дану продукцію та з якою метою намагалися її використати. Тепер громадянам доведеться давати пояснення співробітникам СБУ, яким їх було передано.

У районі Сартани на Донеччині на одному з контрольних постів виявили 20 мисливських набоїв. Знайшли їх в автомобілі «ГАЗель», яким керував громадянин України. На транспортний засіб під час перевірки спрацювала службова собака. Набої передано в міліцію.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Усього за добу затримано 2 транспортних засобів, які перевозили 2 тонни продуктів харчування та намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Належних документів на вантаж не було. Автівки передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248184440&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества