Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
23.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка у зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Протягом доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню. Тричі російські найманці відкривали вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Бандити вели вогонь з АГС, стрілецької та снайперської зброї. Також терористи з СВД, ГП-25, ПК та   мінометів двічі обстрілювали блокпост «Золоте». Крім того, бойовики з АГС та стрілецької зброї обстріляли блокпост «Майорське». Українські військові відкривали вогонь у відповідь. Серед українських військовослужбовців постраждалих немає.

Учора прикордонники Луганського загону візуально спостерігали політ  гелікоптера Мі-8 територією Росії вздовж лінії кордону навпроти ділянки відділу «Станично-Луганське». Крім цього, прикордонники відділу «Генічеськ» Бердянського загону виявили політ ще двох гелікоптерів Мі-24, вздовж адміністративної межі поблизу н.п. Стефанівка та над затокою Сіваш. Про виявлення повітряних цілей прикордонники проінформували підрозділи ЗСУ.

У межах Донецької та Луганської областей протягом минулої доби зафіксовано політ 14 безпілотних літальних апаратів. 

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу було затримано 13 транспортних засобів. Автівки перевозили 36,5 тонн продуктів харчування.   Належних документів на вантажі не було. Крім того автомобілі намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам ДФС для прийняття правового рішення.

Також на територію, підконтрольну бойовикам, через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Бугас» прослідував 21 вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем від благодійного фонду «Червоний Хрест». В автомобілях було майже 338 тонн продуктів харчування, будівельні матеріали та засоби гігієни.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248266474&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества