Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
23.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Терористи продовжують відкривати вогонь по позиціях українських військових. Так, учора зі стрілецької зброї був обстріляний блокпост «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ніхто з українських військових не постраждав.

Учора прикордонниками в районі населеного пункту Степне Мар`їнського району за допомогою приладів спостереження було помічено рух невідомої особи зі зброєю. З метою недопущення можливого обстрілу позицій військовослужбовцями здійснено попереджувальні постріли після чого невідомий зник у зворотному напрямку.

Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби на ділянках відповідальності прикордонних підрозділів у районі н. п. Біленьке, Золоте, Широкине, Гнутове, Маріуполь, Новотроїцьке зафіксовано 17 БПЛА.

У контрольному пункті в'їзду-виїзду «Курахове» під час здійснення заходів контролю прикордонники виявили 3 підроблені перепустки, які намагались використати мешканці м. Донецьк. Даних громадян передано співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Уздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 10 транспортних засобів з вантажами. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248115361&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества