Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

23.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на Сході України залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками.

Протягом доби продовжувалися обстріли позицій українських військових, у тому числі й місць дислокації прикордонних підрозділів.

З 18.30 до 19.05 терористи з мінометів обстрілювали блокпост поблизу н.п. Майорське, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Поблизу блокпоста розірвалося 15 мін. Постраждалих немає.

Співробітники Державної прикордонної служби України, в межах компетенції, продовжують заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.

На залізничній станції поблизу н.п. Дзержинськ виявлено потяги з вугільним концентратом та марганцевою рудою. Під час перевірки з'ясувалося, що всіх необхідних документів на перевезення вантажу не було. На місці затримання працювали представники МВС, СБУ та Державної фіскальної служби.

На контрольному посту «Нелипівка» прикордонним нарядом затримано автомобіль «Фольксваген» під керуванням громадянина України. Він перевозив 94 ящики горілки, яка була виготовлена не заводським методом. Також у нього виявили пакет документів з реквізитами так званої «ДНР». Ще одного українця зупинили прикордонники спільно зі співробітниками СБУ на контрольному посту «Водяне». Чоловік вантажним автомобілем «ЗІЛ» перевозив 7,5 тонн вугілля без товаросупровідних документів.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247892788&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества