Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
21.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Учора на Донеччині терористи здійснили мінометний обстріл блокпосту «Майорське», на якому несуть службу  прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Вогонь вівся з напрямку н.п. Зайцеве. Серед українських військових постраждалих немає.

Протягом доби незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом було зафіксовано 2 БПЛА в межах Донецької області.

У контрольному пункті «Курахове» прикордонники виявили підроблену перепустку. Її намагався використати житель н. п. Селідове.  Чоловіка передали співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 5 транспортних засобів з вантажами продуктів харчування та металобрухту. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби.

Через пункт пропуску «Рава-Руська» в Україну прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем. Автівкою перевозили 4,3 тонни медичних препаратів та засобів гігієни з США для Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248106181&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества