Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
20.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Учора незаконні збройні формування здійснили обстріл з гранатометів блокпосту «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ.  Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь. Постраждалих немає.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 9 БПЛА. Також прикордонники Бердянського загону учора  зафіксували 3 безпілотні літальні апарати на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

У контрольному пункті в'їзду/виїзду «Курахове» у громадянина України, прикордонники виявили підроблену перепустку. Затриманого передано співробітникам  МВС  у Донецькій області.

А в контрольному пункті «Георгіївка» прикордонники під час здійснення заходів контролю, спільно із співробітниками фіскальної служби, виявили 1,5 мільйона українських підакцизних марок на горілчані вироби у багажному відділені рейсового автобуса «Дніпродзержинськ – Донецьк».  У ході подальшої перевірки було встановлено, що даний пакунок передано невідомою особою, де його повинні були забрати в м .Донецьк. Дані підакцизні марки вилучено встановленим порядком та передано іншим органам за компетенцією  для прийняття правового рішення.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього було затримано 11 транспортних засобів, загальною вагою понад 60 тонн. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248170539&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества