Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

20.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на Сході України залишається складною. Протягом доби продовжувалися обстріли позицій українських військових, в тому числі й місць дислокації прикордонних підрозділів.

Так, учора з 12:10 до 12:25 зі сторони терористів здійснювався гранатометний обстріл одного з контрольних пунктів поблизу Маріуполя, що на напрямку «Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка», на якому несли службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. У результаті обстрілу було поранено 3 військовослужбовців ЗСУ. Для евакуації поранених прикордонники направили броньований автомобіль «Кугуар». Під час евакуації автомобіль був обстріляний терористами з мінометів, внаслідок чого перекинувся. Проте прикордонникам вдалося вивезти поранених з зони обстрілу та в подальшому іншим автомобілем доправити їх до лікарні м. Маріуполя. Під час рятування поранених був також травмований один прикордонник.

З 15:10 до 15:35 продовжився артилерійський обстріл цього ж блокпосту. У зв’язку з обстрілами пропуск осіб та транспортних засобів на цьому напрямку був тимчасово припинений.

З 18:40 до 22:15 19.01.15 зі сторони незаконних збройних формувань, кожні 15 хвилин здійснювались мінометні та артилерійські обстріли блокпосту поблизу н. п. Сартана. Постраждалих немає.

Також учора на околиці с. Ольгинка Волноваського району було затримано дві вантажівки, якими два наших співвітчизники перевозили без документів 38 тонн вугілля.

Окрім того, неподалік н. п. Курахове прикордонники зупинили автомобіль, водій якого на перевірку подав товаросупровідні документи на 20 тонн паливних гранул. Під час огляду вантажівки з'ясувалося, що українець замість палива перевозив 500 ящиків сигарет. Товар буде передано до фіскальної служби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247882039&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества