Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
2.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Обстрілів і нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку російських найманців не було.

У контрольному пункті «Лисичанськ» прикордонний наряд виявив та затримав громадянина України, який причетний до діяльності НЗФ. З'ясувалося, що затриманий проходив службу в складі терористичних формувань, чергував на блокпостах. У його мобільному телефоні також були записані номери інших бойовиків. Чоловіка передали співробітникам міліції.

Ще одного громадянина затримали в пункті пропуску «Танюшівка» (Луганська обл.). У ході перевірки в нього знайшли інформаційні матеріали, які вказують на можливу причетність до діяльності спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки на території України. Для з’ясування всіх обставин його також передали в міліцію.

На контрольному посту «Нелипівка» співробітники Держприкордонслужби зупинили для перевірки автомобіль «ВАЗ», у якому перебувало двоє громадянин Азербайджану. Як з'ясувалося, один з них перевищив термін перебування на території України. Крім того, в ході огляду автомобіля було знайдено 3 паспорти громадян Туреччини та 2 паспорти громадян Азербайджану. Затриманих громадян передано правоохоронним органам.

Протягом 2 днів прикордонники в районі н. п. Костянтинівка (Донецька обл.) затримали 33 транспортні засоби, які перевозили різноманітні вантажі та намагалися оминути контрольні пункти, що були на їх шляху. Так, 28 лютого в 11 випадках було зупинено 21 транспортний засіб. Автівками перевозили на тимчасово окуповану територію більше 75 тонн овочів, фруктів, свіжомороженої риби, молочної продукції та кондитерських виробів. Транспортні засоби та вантажі доставлено на контрольний пункт «Курахове» для подальшого прийняття правового рішення.

Ще 12 транспортних засобів, які також намагалися оминути контрольний пункт, розвідувально-пошукова група зупинила протягом вчорашнього дня. Автомобілями везли понад 46 тонн вантажів, зокрема продукти харчування, засоби гігієни та побутової хімії. Наразі проводяться перевірочні заходи.

На адміністративній межі з АР Крим прикордонники виявили підроблені товаросупровідні документи на вантажі. У контрольному пункті «Каланчак» затримали вантажні автомобілі «ДАФ» та «Рено», якими везли 46 тонн яблук. Товаросупровідні документи на вантаж були підроблені. В даний час документи вилучено для проведення експертизи. Також підроблені документи на вантаж 1,5 тонн м’яса виявили прикордонники в контрольному пункті «Чонгар». М'ясо перевозив мікроавтобусом «Додж» наш співвітчизник. За даними фактами поінформовано співробітників МВС.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247981766&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества