Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
19.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом доби обстрілів та нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку незаконних збройних формувань не було. Проте протягом останніх кількох днів спостерігається постійне використання російсько-терористичними військами безпілотних літальних апаратів з метою розвідувальної діяльності. Так, протягом минулої доби на напрямку н.п. Станично-Луганське, Зоря та Павлопіль зафіксовано політ 6 БПЛА, один з яких порушив повітряний простір України.

У контрольному пункті «Лисичанськ» прикордонники  затримали особу, причетну до діяльності бойовиків. Чоловіка виявили під час перевірки пасажирів одного з рейсових автобусів. Затриманого передали співробітникам СБУ.

Вздовж лінії розмежування було затримано 15 транспортних засобів, які перевозили вантажі без належних документів. В одному з випадків в автівці виявили документи, видані незаконними збройними формуваннями так званої  «ЛНР». Загалом автомобілями везли продукти харчування, побутову хімію, одяг та металобрухт. Вантажі передано співробітникам міліції та працівникам фіскальної служби.

У контрольному пункті «Курахове» прикордонним нарядом у мікроавтобусі «Мерседес», яким керував громадянин України, було знайдено більше 715 тисяч гривень. Кошти знаходилися у салоні авто під сидінням. Чоловіка разом з грошима передали у фіскальну службу для з’ясування всіх обставин.

На Луганщині через контрольний пост «Новоайдар» до н.п. Станично-Луганське прослідували 2 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Автомобілі перевозили 10 тонн продуктів харчування.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248022182&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества