Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

19.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на Сході України залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками.

Протягом доби продовжувалися обстріли позицій українських військових, у тому числі й місць дислокації прикордонних підрозділів.

Застосовуючи міномети, терористи обстріляли блокпост у районі н.п. Майорське, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Міни розірвалися поблизу блокпоста.

Також вчора бойовики знову направили свою зброю в бік контрольних пунктів. Використовуючи РСЗВ БМ-21 «Град», вони здійснили обстріл у напрямку контрольного пункту «Миколаївка», який розташований на дорожньому напрямку «Горлівка - Артемівськ». Постраждалих немає.

Крім того, з мінометів був обстріляний контрольний пункт на дорожньому напрямку «Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь». Масований вогонь вівся з 18.00 до 19.05. У зв’язку з обстрілами тимчасово припинявся пропуск осіб та транспортних засобів.

У контрольному пункті «Курахове» о 16.20 прикордонним нарядом затримано громадянина України, який їхав автомобілем «КІА». В багажнику транспортного засобу було виявлено камуфльований одяг із шевроном РФ та грамоту видану так званою ДНР. Чоловіка передано співробітникам СБУ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247878368&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества