Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
17.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженною. Протягом доби російські найманці продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України.

Учора терористи неподалік населеного пункту Фащівка двічі відкривали вогонь по контрольному посту, на якому несуть службу прикордонники та  військовослужбовці ЗСУ. О 14:00 16 лютого піхота бойовиків при підтримці артилерії та 3 танків, майже годину, здійснювали спробу штурмом захопити блокпост. У відповідь на напади українські військові відкрили вогонь. Не спромігшись захопити контрольний пост, бойовики дві години здійснювали мінометний обстріл місця несення служби військових. Ніхто з прикордонників не постраждав.

Терористи продовжували проводити повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. О 18:40 прикордонний наряд на ділянці відділу «Ялта» зафіксував політ 1 БПЛА на напрямку «ЮріївкаБілосарайська Коса».

Крім того, на ділянці цього відділу співробітники Держприкордонслужби, які здійснювали заходи з прикриття морської ділянки, в Азовському морі виявили БПЛА. Безпілотник перебував у воді за 40 метрів від берегу в районі н.п. Ялта. Його дістали з води та встановили, що він був збитий за допомогою крупнокаліберного кулемета. Літальний апарат помаранчевого кольору має розмах крил 4 метри. По даному факту проінформовано представників штабу АТО, СБУ та МВС. БПЛА доставили до прикордонного підрозділу. Наразі з’ясовуються всі обставини.

У рамках запровадження з 10 лютого 2015 року ряду режимних заходів  розвідувально-пошукова група прикордонного відомства на об’їзних шляхах поблизу н.п. Березове (Донецька область) затримала 3 бойовиків зі зброєю та військовими квитками ДНР. Вони рухалися автомобілем «ВАЗ» української реєстрації. Під час перевірки у чоловіків виявили військові квитки ДНР. Крім того, в салоні транспортного засобу прикордонники знайшли 1 АК-74, ГП-25 з гранатою та набої до стрілецької зброї. В одного з бойовиків також виявили медаль «За участие в героической обороне Славянска». Серед затриманих прикордонники виявили чоловіка, який розшукується співробітниками міліції за скоєння злочину. Затриманих передано співробітникам СБУ для з’ясування всіх обставин.

Учора співробітники Держприкордонслужби в Донецькій області затримали вантажі на об’їзних шляхах.

У районі н.п. Степне розвідувально-пошукова група затримала 4 вантажні автомобілі «ДАФ». Під час проведення огляду транспортних засобів було виявлено подвійний пакет товаросупровідних документів. Ще 3 вантажних автомобілі «Мерседес» зупинили в районі н.п. Новотроїцьке, у них теж було виявлено подвійний пакет товаросупровідних документів.

Крім того, в контрольному пункті «Гнутове» прикордонним нарядом у вантажному автомобілі «КамАЗ» виявлено вантаж майже 6 тонн комбікорму, на який не було жодних документів.

Усі транспортні засоби з вантажами передано представникам фіскальної служби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247956644&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества