Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

16.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною та характеризується збереженням протягом доби інтенсивності обстрілів позицій підрозділів сил АТО, в тому числі й підрозділів Держприкордонслужби.

Терористи з мінометів намагалися влучити в розташування відділу прикордонної служби «Щастя», що на Луганщині. Міни розірвалися за 100 метрів від будівлі. Ніхто не постраждав.

До загибелі цивільних осіб призвів обстріл бойовиками блокпосту в районі н. п. Фащівка, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Внаслідок розриву мінометних пострілів одна цивільна особа загинула, ще одна дістала поранення.

Також терористи з «Градів» обстріляли населений пункт Артемівськ. Частина снарядів розірвалась неподалік розташування контрольного пункту в’їзду-виїзду на дорожньому напрямку «Горлівка – Артемівськ». Внаслідок обстрілу на контрольному пункті постраждалих немає.

Крім того, протягом доби в районі н.п. Сартана прикордонним нарядом зафіксовано політ безпілотного літального апарату.

На залізничному контрольному пункті у н.п. Волноваха вчора було затримано 19 вагонів з вугіллям. Наразі їх передали працівникам фіскальної служби. А в контрольному пункті «Курахове» прикордонники затримали 2 вантажівки з вугіллям. 2 українців, які прямували з Тореза, автомобілями «МАН» та «Вольво» перевозили майже 55 тонн вугілля. Вантажівки також передані працівникам фіскальної служби.

Через контрольний пункт «Курахове» прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем від благодійного фонду «Людина в біді». Автівкою везли 25 тонн продуктів харчування жителям Донецька.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247874135&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества