Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

15.08.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Протягом доби російські найманці продовжували порушувати режим припинення вогню.

Терористи здійснювали обстріл блокпостів «Марїнка» та «Майорськ» зі стрілецької зброї та мінометів. Близько 60 боєприпасів розірвалося неподалік самих блокпостів.   Крім того, по блокпосту «Марїнка» на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ вівся снайперський вогонь. Стрільба велася з н.п. Олександрівка, що на неконтрольованій території. Також  по контрольному посту «Солодке» на якому несуть службу прикордонники  здійснювався артилерійський обстріл. Постраждалих серед українських військових не має.

В межах Донецької області прикордонний наряд зафіксував політ 1 безпілотника, який бойовики використовували для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Ще один безпілотний літальний апарат на висоті до 1000 метрів виявили на адміністративній межі  прикордонники Бердянського загону.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами, які діють в зоні проведення АТО, затримано 8 транспортних засобів. Автівки перевозили без належних документів понад 11 тонн продуктів харчування, меблів, акцизних товарів, техніки на суму понад 250 тисяч гривень. Транспортні засоби прямували в об’їзд визначених контрольних пунктів. Наразі транспортні засоби з товарами передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248412554&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества