Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

15.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на Сході України залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками.

Протягом доби продовжувалися обстріли позицій українських військових, в тому числі й місць дислокації прикордонних підрозділів.

Терористи здійснили мінометний обстріл блокпосту в районі н.п. Майорськ та контрольного поста поблизу Верхньоторецького, на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Загалом бойовики випустили майже 50 мін. Ніхто з військових не постраждав.

Крім того, російські найманці з мінометів намагалися поцілити в прикордонний наряд, який рухався на броньованому автомобілі «Кугуар», в районі н.п. Орлівка. Жоден прикордонник травм не зазнав, транспортний засіб не пошкоджено.

Терористи продовжують здійснювати повітряну розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів. Загалом учора зафіксували політ 7 БПЛА, 6 з яких в районі н.п. Бугас, Маріуполь та Сартана. Ще один безпілотник помітили на адміністративній межі з АР Крим.

Також учора через можливі артилерійські обстріли припиняли роботу контрольні пункти на дорожніх напрямках «Донецьк – Маріуполь» та «Горлівка – Артемівськ».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247871494&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества