Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
14.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби російські найманці продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України.

Так, учора з 10.00 до 14.00 на напрямку «Фащівка – Дебальцеве – Артемівськ» з території, яка підконтрольна незаконним збройним формуванням, здійснено мінометні обстріли блокпоста, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Постраждалих під час обстрілів немає.

Також з 14.20 до 14.40 на напрямку н.п. Тавричне – н.п. Чермалик (Донецька обл.) з території, підконтрольної бойовикам, здійснено обстріл прикордонного наряду зі стрілецької зброї та мінометів.  Прикордонники у відповідь відкрили вогонь з  бронеавтомобіля «Кугуар». Противник відступив.

Протягом доби зафіксовано 14 БПЛА на напрямках: Маріуполь-Сартана, Сартана-Талаківка, Сартана-Гнутове, Гнутове-Павлопіль, Сартана-Мирне, Маріуполь-Гнутове, Ялта-Маріуполь,  Зоря-Гранітне, Гранітне-Зоря, Зоря-Кирилівка, Благодатне-Костянтинівка.

Крім того, учора о 09.35 поблизу н.п. Красна Талівка прикордонники зафіксували факт порушення повітряного простору України вертольотом, який на висоті до 400 м залетів на територію України на 2500-3000 м вглиб, після чого повернувся на територію Росії.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247951433&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества