Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
13.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції та на українсько-російському кордоні залишається напруженою.

Учора терористи обстрілювали блокпост «Мар`їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Бойовики вели вогонь з мінометів.  Двічі російські найманці обстріляли  блокпост «Золоте». Вогонь вівся з боку н.п. Первомайськ з мінометів, стрілецької зброї, АГС та ймовірно танка. Також обстрілювався бойовиками блокпост «Березове». Постріли здійснено з н.п. Ясне з ГП-25. Крім того в районі н.п. Верхньоторецьке із гранатометів був обстріляний прикордонний наряд. В результаті обстрілів постраждалих серед військовослужбовців немає.

 Незаконні збройні формування продовжували активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Загалом учора в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 19 безпілотників.

 У контрольному пункті  «Бугас»  прикордонники  спільно з співробітниками митниці під сидінням водія легкового автомобіля «Рено» виявили 5 технічних паспортів на транспортні засоби та 5 пар номерних знаків (української реєстрації). Громадянин України віз їх на підконтрольну бойовикам територію. Для з’ясування обставин громадянина передано працівникам МВС.

  На Сумщині у пункті пропуску   «Велика Писарівка»  прикордонний наряд, по інформації УСБУ в Сумській області, затримав 2 автомобілі, в яких було 7 громадян України. Як було встановлено пізніше, дані громадяни співпрацювали із незаконними збройними формуваннями. Для встановлення усіх обставин громадян передано до СБУ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248243497&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества