Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
13.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка у зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби російські найманці продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України.

О 20.10 контрольний пункт «Миколаївка», що на дорожньому напрямку «Горлівка – Артемівськ» піддався обстрілу з боку російських найманців. Вогонь вівся з РСЗВ БМ-21 «Град» з напрямку н.п. Горлівка. Поблизу контрольного пункту розірвалося 10 боєприпасів. Постраждалих немає.

За добу терористи активно продовжували проводити повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. Загалом зафіксовано політ 16 БПЛА. 10 безпілотників виявили на ділянках прикордонних підрозділів «Станично-Луганське», «Красна Талівка» та «Мілове», які порушили повітряний простір України та незаконно перетнули державний кордон. Ще 6 БПЛА зафіксували поблизу н.п. Краматорськ, Артемівськ та Мілове.

У контрольному пункті «Каланчак», що на адміністративній межі з АР Крим, прикордонний наряд спільно з працівниками митниці двічі виявляли велику кількість коштів.  41,2 тисяч доларів США, 100 євро, 25 тисяч рублів РФ, що в еквіваленті становить близько 1,07 мільйона гривень, знайшли у громадянина України, який рухався з Криму автомобілем «Ауді». Ще 730 тисяч гривень виявили у вантажному автомобілі «ДАФ», яким також керував громадянин України. Наразі кошти вилучено та складені відповідні протоколи. Джерело їх походження та призначення встановлюються.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247949138&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества