Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

12.08.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Минулої доби російсько-терористичні війська продовжували порушувати режим припинення вогню.

Бандити вели вогонь по блокпосту «Мар’їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Для обстрілу вони використовували АГС та стрілецьку зброю. Вогонь вівся з напрямку н.п. Олександрівка, що на непідконтрольній території. Також терористи гатили по блокпосту українських захисників «Березове». З боку н.п. Докучаєвськ вони здійснили мінометно-артилерійський обстріл. Поблизу блокпосту розірвалося 15 боєприпасів. У результаті збройних протистоянь ніхто з військовослужбовців не постраждав.

В межах Луганської та Донецької областей прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 12 безпілотників. Ними незаконні збройні формування продовжували здійснювати розвідку місць дислокації українських військових. Ще один БПЛА виявили прикордонники Бердянського загону поблизу контрольного пункту «Чонгар». Він рухався в напрямку н.п. Передмістне та перетнув адміністративну межу між Херсонською областю з АР Крим.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами затримано 5 транспортних засобів. 4 автівки перевозили продукти харчування та алкогольні напої на суму майже 40 тисяч гривень. Належних документів на вантажі не було, крім того, автівки намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам фіскальної служби для прийняття правового рішення. Також прикордонний наряд ще в одній автівці виявив 6 пакетів з сильнодіючими лікарськими засобами, які українець намагався доправити до Донецька. Знайшли їх під час огляду автомобіля між перегородкою кабіни та багажником. Деякі з вилучених медикаментів мають вміст психотропних речовин. Знахідку передали співробітникам міліції.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248404073&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества