Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
11.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів і нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку незаконних збройних формувань не було. Проте протягом останніх декількох днів спостерігається постійне зростання випадків використання російсько-терористичними військами безпілотних літальних апаратів з метою розвідувальної діяльності. Так, учора в районі н.п. Тельманове був зафіксований один БПЛА який порушив повітряний простір України. Крім того ще 26 літальних прикордонники виявили в районах Маріуполя, н.п. Велика Новосілка, Кірове (Донецької обл.) та на інших ділянках.

Крім того прикордонники у контрольному пункті в'їзду/виїзду «Бугас» під час перевірки рейсового автобуса «Донецьк – Бердянськ» виявили підроблену перепустку у громадянина України. Зі слів затриманого, документи купив через мережу Інтернет за 550 грн.  На сьогодні жителя міста Донецьк за фактом підробки документів  передали співробітникам МВС в Донецькій області.

Прикордонниками проводяться заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.

Учора, в рамках проведення оперативних та перевірочних заходів прикордонники  затримали 16 транспортних засобів, які перевозили товари без відповідних товаро-супровідних документів загальною вагою 105 тонн. Усі вони намагалися перемістити товари в об’їзд контрольного пункту в'їзду-виїзду в районі н.п. Курахове (Донецька обл.).

Виявлені вантажі передано встановленим порядком працівникам фіскальної служби  в Донецькій області.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247999145&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества