Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
11.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається досить складною. Протягом доби терористи продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України.

Учора о 12.30, атакуючи н.п. Краматорськ, російські найманці обстріляли також підрозділ Державної прикордонної служби України, який дислокується в цьому населеному пункті. Вогонь вівся з реактивних систем залпового вогню з району н.п. Горлівка. На території прикордонного підрозділу розірвалося 11 касетних боєприпасів. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю підрозділу, поранення дістав 1 прикордонник.

Після обстрілу у результаті проведених оперативних заходів прикордонники затримали громадянина України, який можливо причетний до коректування вогню терористів по прикордонному підрозділу. Наразі чоловіка передано співробітникам СБУ для з’ясування всіх обставин.

З міста Краматорськ співробітники Держприкордонслужби, на прохання завідуючої одного з дитячих будинків, допомогли вивезти в безпечне місце 29 дітей віком від 4 до 7 років.

Бойовики продовжують проводити повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. 2 БПЛА були зафіксовані в районі н.п. Маріуполь та Сартана.

Ще один безпілотник також виявили на адміністративній межі Херсонської області та АР Крим поблизу контрольного пункту «Каланчак».

Через обстріли тимчасово припинено пропуск в контрольних пунктах «Гнутове» та «Станично-Луганське».

Через контрольний пункт «Лисичанськ» прослідували 4 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від міжнародної організації «Червоний Хрест» в Україні. Транспортні засоби перевозили більше 7 тонн продуктів харчування та медпрепаратів для жителів Попаснянського району Луганської області.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247942407&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества