Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
10.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Протягом минулої доби були обстріляні кілька блокпостів, на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Бойовики обстріляли контрольний пост «Станично-Луганське-2» зі стрілецької зброї. Двічі з мінометів та САУ бандити обстріляли  блокпост «Мар`їнка» та зі стрілецької зброї ними був обстріляний блокпост «Майорське».

  Учора ввечері в районі н.п. Ільїнка, за 60 метрів від кордону, прикордонник Луганського загону потрапив на розтяжку гранати, попередньо РГД-5, та внаслідок вибуху отримав осколкове поранення середньої тяжкості. Прикордонника доставлено вертольотом в Медичний клінічний центр ЗСУ, стан його здоров`я задовільний.

Також прикордонники Луганського загону  виявили 8 вертольотів МІ-8, які проводили моніторинг кордону вздовж лінії кордону зі сторони Росії, не перетинаючи повітряний простір України. 

 Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби зафіксовано політ 15 БПЛА. 

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи  щодо виявлення незаконного переміщення  товарів народного споживання на підконтрольну бойовикам територію. Всього було виявлено 52 автомобілі, 39 з яких намагалися  перетнути лінію зіткнення через шахту «Родіна». Їх затримали  спільною міжвідомчою групою  у складі співробітників Держприкордонслужби, СБУ та  представниками ДФС. Частина автомобілів відправлено на додаткову  перевірку, решта знаходиться під охороною прикордонних нарядів.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248148988&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества