Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
01.07.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська продовжували порушувати режим припинення вогню. Вони 4 рази відкривали вогонь по місцях дислокації прикордонних підрозділів.

Так, учора  терористи двічі з ПК та снайперських гвинтівок відкривали вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ще 2 рази російські найманці атакували позиції українських військових, які несуть службу на блокпостах «Золоте» та «Майорське». Вогонь вівся з мінометів та снайперської зброї. У результаті вогневого протистояння ніхто із українських захисників не постраждав.

У контрольному пункті «Бугас» прикордонний наряд виявив 3 громадян України без перепусток. Для з’ясування всіх обставин правопорушення їх передали співробітникам міліції.

На лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 5 транспортних засобів. Автівки перевозили продукти харчування на суму понад 100 тисяч гривень. Належних документів на вантаж не було. Наразі їх передали працівникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

Крім того, на залізничній станції «Красний Лиман» прикордонники спільно  із співробітниками СБУ, МВС та ДФС, у результаті проведених  спільних заходів, в 11 вагонах вантажного потяга, що слідував на непідконтрольну територію до Макіївки, виявили  під металургійним шлаком майже 700 т продуктів харчування, які  зловмисники намагалися приховати та незаконно перевезти.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248289649&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества