Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

18.07.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують виконувати завдання з оборони державного кордону, утримання під своїм контролем пунктів пропуску через кордон в межах Луганської та Донецької областей і відбиття атак терористів.

З 19.30 до 20.40 тривав бій з загоном терористів, що діяли з боку н. п. Червонопартизанськ та використовували не лише стрілецьку зброю, але й крупнокаліберні кулемети, гранатомети та міномети. Під час бою поранено 1 прикордонника, два військовослужбовці ЗСУ отримали контузію.

Після проведеної артилерійської підготовки підрозділами ЗС України та зведеного бойового загону Держприкордонслужби проведено зачистку місцевості в районі нападу на розвідувально-пошукову групу українських сил  АТО. На місці засідки виявлено стріляні гільзи, РПГ-18 та інші предмети, що підтверджують диверсійно-розвідувальну діяльність.

Протягом доби терористами проводились активні бойові дії та численні артилерійські обстріли позицій сил Держприкордонслужби та АТО і навмисні провокаційні дії в бік російської  території.

17 липня з району н. п. Маринівка та Дмитрівка терористами здійснено артилерійський обстріл території РФ. У відповідь військовослужбовці ЗС РФ відкрили вогонь по позиціях сил АТО поблизу державного кордону. Два артилерійських снаряди розірвались в безпосередній близькості від пункту пропуску «Маринівка». Користуючись вогневою підтримкою з боку Росії, терористи відновили наступ на позиції сил АТО.

Також зафіксовано провокаційне ведення бойовиками артилерійського вогню з н. п. Степанівка (Україна) по н. п. Куйбишево (РФ).

Крім того терористами здійснено обстріл з мінометів пункту пропуску  «Червонопартизанськ» (Луганська область).

О 18.20 в районі пункту пропуску «Маринівка» спостерігався мінометний обстріл паромної переправи двома мінометними розрахунками з території РФ.

Армійська авіація РФ продовжує ведення повітряної розвідки та патрулювання вздовж українсько-російського кордону.

Об 11.40 прикордонниками зафіксовано політ 8 вертольотів РФ вдовж лінії кордону напроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Амвросіївка» Донецького загону.

О 03.55 18 липня зафіксовано політ безпілотного літального апарату вдовж берегової смуги в напрямку н. п. Новоазовськ.

В межах Донецької та Луганської областей з 30 пунктів пропуску та пунктів контролю функціонує 17.

У 13 пунктах пропуску контрольні процедури та оформлення не здійснюються.

9 пунктів пропуску – рух припинено за рішенням Кабінету Міністрів України: міжнародних – 5, них автомобільних – 4, залізничних – 1 («Ізварине», «Червона Могила», «Червонопартизанськ», «Маринівка», «Довжанстький»); місцевих – 4 («Севєрний», «Краснодарський-Нижній Швирьов», «Краснодарський-Донецьк», «Новоборівці»).

2 залізничні пункти пропуску – внаслідок знищення митного обладнання (міжнародні залізничні станції Іловайськ, Квашине).

2 повітряних пункти пропуску – внаслідок знищення інфраструктури аеропортів (міжнародні аеропорти Донецьк, Луганськ).

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247466626&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества