Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

17.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

На українсько-російському кордоні напруга не спадає. Тривають обстріли української території з боку РФ.

З 15.10 до 15.40 16 серпня території Росії з району н. п. Новоселівка (РФ), здійснено артилерійський обстріл блокпосту ЗСУ в районі н. п. Лужки.

З 15.10 з території РФ на напрямку н. п. Ульянівське зафіксовано ведення вогню артилерії та РСЗВ «Град» в напрямку н. п. Амвросіївка.

О 20.15 з території Росії,  на захід від н.п. Краснодарського (РФ), здійснено один артилерійський залп в напрямку н.п. Старобешеве (Укр.). Внаслідок артилерійського обстрілу в даному секторі не працює мобільний зв'язок та електропостачання.

З 21.20 до 22.15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії, зафіксовано розриви снарядів в районі н. п. Білоярівка (Донецька обл.).  

Також були зафіксовані факти порушення повітряного простору України та повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами на адміністративному кордоні з АР Крим  та на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Маріуполь» Донецького загону.

16  серпня в аеропорт «Бориспіль» прибув літак військово-повітряних сил Канади, який доставив чергову(третю) партію вантажу,  призначеного для прикордонних підрозділів, які задіяні в АТО. Допомога загальною вартістю 5 мільйонів канадських доларів була організована за сприяння Міністерства закордонних справ України в рамках відповідних домовленостей між Адміністрацією Держприкордонслужби та Посольством Канади в Україні. Перші дві партії у рамках цих домовленостей Адміністрація  отримала  8 та 10 серпня. Зокрема було передано   бронежилети, каски, медичні комплекти, намети, спальні мішки, балістичні окуляри тощо.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247529263&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества