Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

15.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної обстановки. Протягом доби на українсько-російському кордоні відмічалися подальші спроби диверсійних груп здійснювати напади на прикордонні наряди та обстріли терористами позицій прикордонних підрозділів.

З 23.00 14 серпня бойовики протягом години в районі населеного пункту Колесниківка (Луганська область) здійснили артилерійський обстріл місця дислокації прикордонного підрозділу. Ніхто з прикордонників не постраждав.

З 9.15 до 9.30 14 серпня та протягом ночі 15 серпня з території РФ проведено обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» пункту пропуску «Успенка» Донецького загону. Зазначимо, що протягом останніх днів це вже третя атака на даний пункт пропуску, у результаті яких фактично повністю знищено інфраструктуру пункту пропуску.

З 21.55 до 22.15  в районі населеного пункту Шевченкове (Донецька область) диверсійна група терористів здійснила напад на прикордонний наряд, який ніс службу з охорони кордону. Прикордонники вступили в бій та відбили атаку нападників.

Продовжують мати місце факти порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами.

О 21.25 14 серпня в районі населеного пункту Макарівка, що на Херсонщині, прикордонний наряд зафіксував БПЛА, який на висоті до 4 км порушив адміністративний кордон з АР Крим.

Ще 2 випадки ведення повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами виявили екіпажі катерів Морської охорони. Перший зафіксували о 21.15 14 серпня в районі населеного пункту Сєдове. Він рухався від порту Маріуполь. З катера здійснено обстріл БПЛА. Інший виявили о 21.50 в районі відділу прикордонної служби «Скадовськ».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247527332&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества