Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

13.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах напруженої обстановки на українсько-російському кордоні.

Протягом доби терористами був обстріляний прикордонний наряд. Це відбулося о 00.00 12.09.14 на ділянці відділу прикордонної служби «Маріуполь», коли прикордонники на автомобілі «УАЗ» поверталися до місця дислокації. Обстріл вівся з мінометів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу 3 прикордонника отримали поранення.

Зафіксовано факти ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України.

О 6.50 12.09.14 прикордонний наряд на напрямку «Деркул (РФ) – Красна Талівка (Укр.)» виявив 1 БПЛА, який на висоті до 2 км залетів на територію України. Ще один БПЛА помітили о 1.00 12.09.14. Він рухався навпроти ділянки відділу «Красна Талівка» Луганського загону на висоті до 2 км вздовж кордону по території Росії.

Російські найманці активізовують проведення розвідувальних заходів навколо м.  Маріуполь з метою встановлення місць розташування підрозділів АТО.

Бойовики ДНР намагаються відновити роботу пункту пропуску «Новоазовськ». На роботу розпочали виходити співробітники страхових компаній.

Прикордонна та митна служби заявляють про те, що протягом ночі з 12 на 13 вересня в порушення встановленого порядку прикордонно-митного оформлення без присутності представників МКЧХ російською стороною здійснено незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу через пункт пропуску «Донецьк (РФ) – Ізванине (Укр)». Українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247601371&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества