Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

12.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом доби бойових зіткнень підрозділів Держприкордонслужби з терористами та російським найманцями не відбувалося.

О 08:00 11 вересня 2014 на блокпосту в районі південно-західної околиці н.п. Станиця Луганська підірвався автомобіль в результаті чого загинула жінка-водій. Також один прикордонник отримав поранення.

У межах Донецької та Луганської областей продовжується концентрація та перегрупування терористів та ЗС РФ, їх дозабезпечення озброєнням, важкою броньованою технікою, артилерією, боєприпасами та ПММ. Також ними проводяться активні розвідувальні заходи.

По Новоазовському району постійно переміщується спецавтомобіль, який здійснює радіоелектронні поміхи та прослуховування абонентів мобільних операторів.

Зафіксовано відведення збройних формувань РФ від н.п. Широкине в напрямку м. Новоазовськ. Разом із тим на раніше захоплених російським військовими територіях та на блокпостах збільшується кількість бойовиків від так званої ДНР.

Поблизу н.п. Маркине (Укр.) офіцери ГРУ ЗС РФ в спеціальному таборі здійснюють підготовку терористів-розвідників.

За оперативною інформацією поблизу н.п. Водіно (Ростовська обл.) на танкодромі ЗС РФ російським військовими інструкторами проводиться підготовка екіпажів для танків, що були передані терористам.

У Ростовській області РФ напроти Донецької та Луганської областей військовими формуваннями ЗС РФ продовжуються заходи з інженерного облаштування вогневих позицій та командних пунктів. Також відбувається розгортання військових наметових містечок та пошук в прикордонних населених пунктах будівель для розміщення особового складу.

Російський гуманітарний конвой, начебто призначений для жителів південного сходу України, стоїть без руху біля н.п. Каменськ-Шахтинський (Ростовська обл.) неподалік від кордону з Україною.

На Кримському напрямку – Росія нарощує ударне угруповання ЗС РФ. За інформацією МО РФ льотчики окремого корабельного винищувального авіаційного полку палубної авіації Північного флоту провели навчально-тренувальні польоти на аеродромі н.п. Саки, розташованому на території Республіки Крим.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247598146&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества