Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

12.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону в межах Луганської та Донецької областей залишається складною. Прикордонники продовжують здійснювати виконання завдань з охорони та оборони державного кордону. Продовжуються артилерійські обстріли місць дислокації прикордонних підрозділів.

З 20.35 до 21.45  11 серпня з території Росії на напрямку «Волошино (РФ) – Красна Талівка (Укр.)» здійснено артилерійський обстріл району зосередження прикордонного підрозділу. Всього було зроблено 40 артилерійських пострілів.

О 20.50 до 23.30 11 серпня була спроба знищити прикордонний блокпост поблизу населеного пункту Камишине, обстрілявши його артилерією. Обстріл здійснювався на напрямку «Маноцький (РФ) – Камишине (Укр.)» з території РФ.

З 2.50 до 3.30 12 серпня масованого мінометного обстрілу зазнав пункт пропуску «Успенка» (Донецька область) та прилегла до нього територія. Загалом терористи та російські найманці здійснили близько 150 пострілів. У результаті обстрілу пошкоджено будівлю пункту пропуску та лінії зв’язку. Постраждалих немає.

О 14.00 11 серпня терористи, використовуючи стрілецьку зброю,  намагалися знищити автомобіль «УАЗ», який під час несення служби на ділянці відділу «Біловодськ» Луганського загону повертався до місця розташування підрозділу. Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь, постраждалих немає.

Продовжується порушення повітряного простору України літальними апаратами ЗС РФ:

о 2.25  11 серпня прикордонний наряд в районі пункту пропуску «Красна Талівка» на Луганщині спостерігав політ 1 безпілотного літального апарату, який на висоті близько 2 км здійснив заліт на територію України та повернувся зворотно;

о 21.30  11 серпня прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Мілове» (Луганська область) на напрямку «Чортково (РФ) – Мілове (Укр)» зафіксував політ 1-го вертольота Мі-24, який на висоті близько 200 м порушив повітряний простір України.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247517177&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества