Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

1.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом минулої доби обстановка на державному кордоні України в межах Луганської та Донецької областей, а також в Азовському морі була вкрай напруженою.

О 15.10 31 серпня здійснено обстріл з артилерійських установок катерної тактичної групи Маріупольського загону морської охорони у складі катерів «Гриф» та «Калкан», які знаходилися у 3 милях від берега в районі населеного пункту Безіменне. У результаті обстрілу на катері «Гриф» виникла пожежа, після чого він затонув. На порятунок екіпажу прибули інші катери Морської охорони, завдяки чому врятовано 8 моряків, з яких - 7 були з пораненнями та опіками. Пошуки ще 2 прикордонників продовжуються. Обставини події розслідуються.

Продовжуються обстріли території України з Росії.

О 12.40 та 13.10 31 серпня прикордонний наряд спостерігав здійснення 4-х залпів навпроти ділянки відділу «Красна Талівка» Луганського загону. О 17.20 було ще зафіксовано пуск 4-х ракет з району російського населеного пункту Нижнємитякин.

На ділянці відділу прикордонної служби «Червоний Чабан» (Херсонська область) зафіксовано політ російського БПЛА, який проводив розвідполіт з тимчасово окупованої території Криму на напрямку н.п. Карлівка (АРК) – Макарівка (Херсонська обл.).

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247565882&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества