Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

1.10.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної та напруженої обстановки на українсько-російському кордоні, викликаної військовою агресією РФ проти України.

Протягом минулої доби обстановка характеризувалася подальшим порушенням бойовиками режиму припинення вогню, введеного за ініціативи Президента України, а також продовженням перегрупування ЗС РФ та НЗФ і нарощенням їх боєздатності.

Впродовж доби бойових зіткнень прикордонних підрозділів з незаконними збройними формуваннями та порушення повітряного простору України літальними апаратами авіацією не зафіксовано.

Водночас незаконні збройні формування продовжують вести активну діяльність у прикордонних районах та нарощують вогневу міць. Зокрема, бойовики НЗФ продовжують передислокацію особового складу та проводять посилення блокпостів. Усіх «місцевих» терористів з м. Новоазовськ передислоковано на блокпости ближче до Маріуполя. На заміну їм до Новоазовська прибуло понад 100 бойовиків, які перед цим пройшли комплексні бойові навчання.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247641346&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества