Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.02.2024

23:10
У Білому домі відреагували на звільнення Залужного. Кірбі наголосив, що це було рішення Зеленського, і Штати в будь-якому разі продовжать співпрацювати з Україною.

22:28
"Абсолютный рекорд". ГПСУ заявила, что группа из 40 мужчин пыталась незаконно выехать из Украины.

20:55
Офіційно. З'явились укази Зеленського про звільнення Залужного з посади головкома ЗСУ і призначення Сирського. Ще один указ - про звільнення Сирського з посади командувача Сухопутних військ.

20:46
Україна повернула додому ще 100 захисників з російського полону – відбувся вже 51-й обмін. Більшість – захисники Маріуполя, Азовсталі.

20:10
Сенат погодився розглянути допомогу Україні окремо від питання кордону США: набрано понад 60 голосів. До цього Сенат США провалив голосування за законопроєкт, що об'єднує допомогу Україні із посиленням заходів контролю на південному кордоні Штатів.

19:33
Зеленський перелічив зміни, на які чекає у ЗСУ під командуванням Сирського. Йдеться про розв'язання проблем із ротацією, логістикою, про перерозподіл зброї, покращення якості навчань тощо – всього вісім пунктів.

19:00
Зеленський призначив новим головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського.
Залужному президент запропонував залишитись у команді, але посаду не уточнив. Міністр оборони Умєров зазначив, що рішення про зміну керівництва ЗСУ ухвалювалось на тлі необхідності в "нових підходах".

17:49
Українські захисники знищили російську керовану авіаракету Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

17:01
КМДА повідомила, що перші виплати 30 000 грн для новомобілізованих місто почне з кінця лютого.

16:57
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський здійснив черговий візит до українських захисників, які тримають оборону на Бахмутському напрямку. Військовий повідомив, що окупанти намагаються прорвати українську оборону в районі Часового Яру, та розповів про штабну роботу.

15:45
Головне управління розвідки Міноборони повідомило про чергову успішну спецоперацію своїх кіберфахівців проти російських загарбників – станом на 8 лютого окупанти скаржаться на масовий збій програми керування дронами.

14:47
Народний депутат від нині забороненої партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич отримав нову підозру: за даними слідства, політик фінансував Росгвардію у тимчасово окупованому Криму.

13:26
Національна поліція ухвалила рішення розформувати полк особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області. Це сталося після того, як спецпризначенці раніше відмовились вступати в штурмову бригаду "Лють".

13:20
Близько 09:00 до поліції надійшло повідомлення, що невідомий розстріляв автомобіль, який належить заступнику міського голови Нікополя Віталію Журавльову, чоловік загинув на місці.

12:36
Кличко 1 грудня казав, що Київ знайшов гроші по 30 000 грн кожному новобранцю. Пройшло два місяці, але ці виплати досі не почалися.

12:18
7 лютого українські захисники знищили російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор" на Авдіївському напрямку.

12:15
СБУ повідомила про спільне з Нацполіцією затримання підозрюваного у колабораційній діяльності. За даними слідства, чоловік увійшов до окупаційного "МВС" і, зокрема, допомагав загарбникам на тимчасово окупованій частині Запоріжжя ув'язнювати українців, яких потім катували.

11:49
Росії вдається імпортувати італійські снайперські гвинтівки Beretta, попри накладені на неї санкції.

11:02
Вночі 8 лютого російські загарбники атакували Миколаїв дронами-камікадзе типу Shahed-136/131 – є пошкодження цивільної інфраструктури, була пожежа.

10:09
Закон про спрощене списання військового майна набрав чинності, але ще не запрацював. Міністр оборони обіцяє, що чекати недовго

09:57
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що після вчорашнього голосування на першому читанні законопроєкту №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку – залишилося багато питань. Він зазначив, що наразі комітет працюватиме над трьома важливими аспектами.

09:52
Російська армія в ніч проти 8 лютого здійснила атаку на місто Селидове Покровського району Донецької області. Внаслідок цього одна людина загинула, є постраждалі, серед яких дитина. Обласне управління прокуратури уточнило, що окупанти обстріляли місто сім разів.

09:02
Сили спеціальних операцій розповіли про складну й ефективну операцію "Говерла", в результаті якої Сили оборони змогли покращити своє оперативно-тактичне положення на панівній висоті.

 

08:04
У низці тимчасово окупованих сіл і міст півдня окупанти блокують доступ до YouTube, пошуковика Google, пошти Gmail й інших сервісів корпорації Alphabet. Росіяни посилюють контроль за інформаційним полем і спонукають перейти на "російські аналоги", повідомляє Центр національного спротиву.

07:58
У ніч проти 8 лютого Росія завдала удару по Україну 17-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з мису Чауда – Крим. З них Повітряним силам і Силам оборони вдалося знищити 11.

07:55
Протягом минулої доби на фронті відбулося 92 бойових зіткнення. З них найбільше, 27, – в районах Новобахмутівки й Авдіївки. Ще 22 атаки було відбито на Мар'їнському напрямку.

06:13
У Сенаті США вирішили повторно переглянути законопроєкт стосовно фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Водночас розгляд відбудеться вже без міграційної реформи та безпеки кордону. Голосування відбудеться у четвер, 8 лютого, повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

05:55
В Одесі у ніч проти 8 лютого пролунали вибухи під час повітряної тривоги через російську атаку із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед". Внаслідок ворожої атаки зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури.

00:17
Як українські посадовці (деякі - чинні) готували "республіки" на Донбасі: "Схеми" отримали таємні архіви.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/