Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.02.2024

22:23
Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт про кордон і допомогу Україні.
Тепер, як очікується, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер має винести на процедурне голосування пакет екстреної допомоги для Ізраїлю та України, в якому вже скасовується угода про кордон. Це голосування може відбутися пізніше сьогодні ж.

21:45
Зеленський оголосив одне з головних завдань на 2024-й: завдати РФ максимальних системних втрат.
"Ми відповімо Росії на кожну ракету, кожен "шахед", – запевнив президент після чергової масованої ракетно-дронової атаки.

21:29
"Місто руїн". Бутусов показав понівечену війною Авдіївку і колишню базу "Да Вінчі".

20:52
Данілов заявив, що закон про мобілізацію, який має ухвалити Рада, передусім  має бути про справедливість: "Не може бути так, що один боронить країну, а інший спостерігає за рогом, чим це закінчиться".

20:19
У російському Іжевську, що знаходиться приблизно за 1800 км від кордону України, стався вибух із подальшою масштабною пожежею. В МНС РФ заявили про "технічні роботи" на Воткінському заводі, де випускають міжконтинентальні ракети стратегічного призначення "Тополь-М" та низку інших виробів військового призначення.

19:13
У НАТО анонсували нову зустріч союзників України: "Рамштайн-19" відбудеться 14 лютого, у День Святого Валентина.

17:20
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що задля того, аби Україна отримала більше боєприпасів від Європейського союзу – необхідно паралельно розпочати переговори з третіми державами, які законтрактували снаряди в ЄС.

16:38
Російська армія під час масованої атаки вранці 7 лютого вдарила по Харкову ракетами виробництва Північної Кореї. Таких ракет нарахували дві.

16:00
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виокремив три основні кроки для Європейського союзу, які мають бути виконані із метою збільшення обсягу постачань артснарядів Україні. Один із них – довгострокові контракти з оборонними українськими компаніями.

15:38
Верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що спроможність ОПК ЄС підвищилася на 40%. Він наголосив, що Україна отримає від ЄС понад один мільйон артилерійських боєприпасів до кінця 2024 року.

15:16
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Європа почала прокидатися від "сплячої сієсти" та нарощувати потужності оборонно-промислового комплексу.

15:15
Віталій Шабунін, голова правління громадської організації "Центр протидії корупції", вважає, що питання розв'язання проблеми із корупцією у ТЦК лежить у законі про військові реєстри. За допомогою цього реєстру вирішувати, хто потрапляє у список призовників, а хто ні, буде не військком, а відповідна програма, а це, своєю чергою, зменшить вплив "людського фактора".

14:07
7 лютого Верховна Рада підтримала відставку міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної 302 голосами "за".

14:00
6 лютого у селі Космач Косівського району місцеві мешканці напали на жінку з дитиною. Її звинувачували в тому, що вона нібито "зливає" інформацію про чоловіків до ТЦК. Поліція Івано-Франківської області очікує на результати експертиз від медиків, після чого буде вирішене питання щодо надання правової кваліфікації події.

13:52
Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт щодо мобілізації у першому читанні. За - 243 нардепи, на правки відведено два тижні, після чого буде друге читання.

12:27
Швейцарія звернулася до Китаю з проханням взяти участь у мирній конференції щодо війни в Україні. Про це повідомив швейцарський міністр закордонних справ Ігнаціо Кассіс під час спілкування із журналістами після зустрічі з очільником МЗС КНР Ван І.

11:54
Україна починає виробляти дрони за принципом російських "ланцетів". За словами Михайла Федорова, перші контракти — це питання найближчих тижнів.

11:48
Російські загарбники завдали ракетних ударів по Харкову, унаслідок цього постраждали троє осіб, є руйнування.

11:20
Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, після масованої російської атаки по українських містах, виступає у Верховній Раді. Він прибув з офіційним візитом до Києва 6 лютого.

10:38
Російські окупанти на початку доби 7 лютого завдали декілька ударів по території України, використовуючи різні засоби: безпілотники, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Сили оборони знищили 44 з 64 ворожих цілей.

10:21
Частина Києва залишилася без світла та тепла внаслідок ранкової атаки росіян.
Також частково знеструмлені 1000 споживачів у Харкові, додали в Укренерго.

10:12
Унаслідок масованої російської атаки у Києві загинули троє людей, понад 10 постраждали, також є руйнування, на місці працюють оперативні служби.

09:42
Під час масованої ракетно-дронової атаки по Україні російські загарбники поцілили по Миколаєву: унаслідок цього загинула людина, є постраждалі, також є руйнування.

08:56
Сили оборони ліквідували 890 російських окупантів, знищили 22 бронемашини, сім танків та 20 артилерійських систем загарбників.

08:03
Російські загарбники впродовж доби атакували на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.  Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

07:06
Росія з ранку завдає масованої ракетно-дронової атаки по Україні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/