Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.02.2024

22:15
У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області стався удар по пекарні, яку окупанти використовували для своїх потреб, зокрема, харчувалися та проводили наради, а також пекли хліб для фронту. Під час зібрання окупантів і стався приліт. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Лисичанську міську військову адміністрацію та місцевих мешканців, котрі стали переселенцями.

20:50
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на запитання щодо можливого звільнення головнокомандувача ЗСУ відповів, що такі рішення – суверенне право України та її президента. США залишилися осторонь відповідних кадрових рішень, заявив він.

18:41
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відкинув заяви про нібито "глухий кут" у війні РФ проти України. На його думку, російський диктатор Володимир Путін вже зазнав "масштабної стратегічної поразки", і Британія та США можуть продемонструвати, що час не на боці Путіна.

17:47
Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину президент Володимир Зеленський відвідав розташування Повітряного командування "Схід" ЗСУ та вручив державні нагороди пілотам.

16:08
Російські окупанти завдали ударів по Вовчанську Харківської області, унаслідок цього є пошкодження.

15:09
Мер Мелітополя Іван Федоров офіційно очолив фронтову і частково окуповану Запорізьку область.

14:52
Близько першої години дня росіяни обстріляли місто Торецьк з артилерії — поцілили у житлову забудову.

14:30
Зеленський приїхав на передову в Роботине, Запорізька область.

13:56
Міністерство торгівлі Тайваню наклало санкції на російську компанію "Ай Машин Технолоджі", одного з найбільших імпортерів тайванських верстатів у Росії, після того як про неї написала американська газета Washington Post.

12:06
Посол України в Бразилії, колишній заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник в інтерв'ю німецькому виданню N-TV сказав, що світ мав би докласти більше дипломатичних зусиль для закінчення російсько-української війни. Можливо, треба навіть зустрітися з Путіним на нейтральній території.

11:15
У суботу ввечері тероборона зупинила російську ДРГ неподалік від Глухова. Бій тривав півтори години.

10:01
Енерговузол у Кривому Розі вистояв після однієї з найбільших атак за рік, заявили в Укренерго.

09:39
Угода про надання Німеччиною гарантій безпеки Україні може бути підписана на Мюнхенській безпековій конференції, повідомили джерела Frankfurter Allgemeine Zeitung.

08:51
Чутки про гибель російського генерала під час українського ракетного удару по аеродрому "Бельбек" в тимчасово окупованому Криму не знайшли підтвердження.

08:18
У Кривому Розі вночі відновили електропостачання абонентів, відключених раніше через перевантаження мереж після російських обстрілів. Але аварійні відключення все ще можливі.

07:15
Авдіївка залишається найскладнішою ділянкою фронту. Половина з усіх вчорашніх атак російських військ прийшлася саме на цей район.

06:15
Білий дім розкритикував заяву спікера Палати представників, який у суботу ввечері анонсував окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю – без грошей для України.

00:06
Клімкін - про те, чому Орбана щодо українських питань переконувала саме Мелоні: Вона теж права, і без неї він жодних зисків не отримає.
Ексглава МЗС вважає, що без Мелоні Орбан не зможе втілити свою "мрію" - стати європейським партнером Трампа.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live