Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.02.2024

22:04
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив республіканцям, що наступного тижня Палата проголосує за окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю, в якому немає додаткового фінансування для підтримки України.
Законопроєкт передбачає військову допомогу Ізраїлю у розмірі $17,6 млрд, "а також важливе фінансування для американських сил у регіоні".

21:37
Російський Бєлгород, що межує із Україною і регулярно скаржиться на атаки безпілотників і ракетні обстріли, частково знеструмлено. Влада РФ говорить про "технічні порушення".

20:21
Україна і Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди про гарантії безпеки, повідомили в ОП за результатами візиту французької делегації до України.

19:36
Криворізький район знову частково знеструмлено після нічної атаки РФ - перевантажено мережі.

19:19
Міноборони прокоментувало дискусії щодо запропонованих у законопроєкті про мобілізацію санкцій для ухилянтів. Речник відомства Павлюк наголосив, що це потрібно робити для забезпечення демобілізації.
"Мені прикро, що в більшості дискусій у соцмережах ледь не найпопулярніші слова "відстрочка" і "санкції". Таке враження, що вся країна думає, як не піти служити", - сказав Павлюк.

17:40
ЗСУ показали, як горіла бронетанкова колона РФ, що йшла на штурм у районі Новомихайлівки

17:08
Сирський здійснив чергову робочу поїздку до військових частин та підрозділів, які ведуть оборону на Куп’янському напрямку. Він наголосив, що на цьому відтинку фронту росіяни наразі ведуть інтенсивні штурми та активно підтягують резерви.

16:41
Поточні втрати Чорноморського флоту РФ. У ВМС повідомили, що на момент початку повномасштабного вторгнення флот росіян налічував близько 80 бойових одиниць, а станом на зараз 25 одиниць знищено, ще 15 – серйозно пошкоджено.

16:22
У Криворізькому районі успішно відпрацювала ППО: знищено російську ракету.

16:02
Росіяни залишаться без еквадорських бананів через погрози їхнього уряду. У Кремлі образилися, що Еквадор передасть зброю Україні.

16:02
У Кривий Ріг повернули світло, графіки відключень скасовані.

15:59
Велика турецька інвесткомпанія вийшла з ринку Росії, вона будувала заводи Газпрому.

15:37
Під час чергової російської ракетної атаки ввечері 2 лютого на Полтавщині було влучання у зерносховище, внаслідок чого частину врожаю знищено.

15:22
"Це було сильно". Зеленський нагородив воїнів ГУР за спецоперацію з ураження "Івановця". Президент наголосив, що Росія "справді відчуває біль" від дій української розвідки.

14:42
ГУР заявило, що у російському Енгельсі розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 Олега Стегачова. Розвідка з'ясовує, чи вижив він.

13:48
Естонія передала Україні чергову партію військової допомоги, в який увійшли зокрема протитанкові ракети Javelin

13:28
Ілля Євлаш запевнив, що російський наступ не може тривати вічно, окупаційна армія стикається з дефіцитом в особовому складі та техніці

11:47
Президент Польщі Анджей Дуда сумнівається, що Україна зможе повернути Крим. Посол України у Польщі Василь Зварич відреагував, заявивши, що деокупація Криму - це обов'язок України та її союзників.

10:55
Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель у своєму блозі закликав європейських союзників збільшити військові витрати для підтримки України та додав: "Якщо хочеш миру – готуйся до війни".

10:46
Міністерство закордонних справ 31 січня передало Нікарагуа офіційну ноту протесту через приїзд туди російської делегації з тимчасово окупованого Криму.

09:26
Канада розглядає передання Україні ракет "повітря-земля" CRV7. Їх планували списати.

08:54
Внаслідок російських атак на енергетичну інфраструктуру у Кривому Розі запроваджують графіки відключення світла.

07:56
Росія атакувала дронами Кривий Ріг, є влучання в об'єкт енергетики. Без світла лишилися близько 15 000 домівок, без опалення – 43 000.

07:22
У ніч проти 3 лютого Росія атакувала Україну 14 ударними безпілотниками з кількох напрямків, дев'ять з них вдалося збити.

06:54
У Волгограді горить найбільший НПЗ Південного федерального округу. Росіяни пишуть про атаку дрона.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live