Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.02.2024

23:58
Україна системно отримує сигнали від демократів та республіканців, що пакет із допомогою буде розблоковано. Держава перебуває у контакті з обома американськими партіями. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

22:50
На рік Україні потрібно 3,5-4 млн боєприпасів усіх калібрів для паритету та в деяких випадках домінування над російськими загарбниками, заявив військовий оглядач Олександр Коваленко у коментарі LIGA.net. 

21:31
До кінця березня Європейський Союз планує надати Україні майже 170 000 артилерійських боєприпасів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачань. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після телефонної розмови з верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

20:28
З початку повномасштабного вторгнення РФ Повітряні сили ЗСУ у взаємодії з Силами оборони знищили 1905 ракет, 4844 ударних дрони та 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 340 літаків та 325 гелікоптерів окупантів. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

18:04
Україна може почати продавати певні види озброєнь власного виробництва на зовнішні ринки, якщо якоїсь категорії товарів буде достатньо для фронту. Проте це буде вимушений крок, щоб країна могла заробляти гроші, повідомив директор Команди підтримки реформ Мінекономіки Денис Шемякін у коментарі LIGA.net.

17:29
Президент Володимир Зеленський та канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо підписали двосторонню безпекову угоду.
Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів (близько $2,15 млрд) макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

17:00
Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні підписали безпекову угоду між двома країнами.

16:34
Впродовж наступного року Велика Британія витратить 245 млн фунтів (286,7 млн євро) на закупівлю та активізацію ланцюжків постачань для виробництва терміново необхідних артилерійських боєприпасів для України. Про це повідомляє Міністерство оборони Сполученого Королівства.

15:58
Українські захисники з Військово-морських сил ЗСУ знищили російську вантажівку з пусковою установкою безпілотників разом з особовим складом загарбників.

15:30
На наступні два роки Україні достатньо призвати 500 000 осіб для ротації та закриття інших мобілізаційних потреб. Це не відбуватиметься одномоментно: найімовірніше, буде мобілізовано по 40 000-60 000 людей щомісяця. Про це заявив військовий оглядач Олександр Коваленко у коментарі LIGA.net.

14:51
У Росії вистачить ресурсів на інтенсивну війну ще на строк до двох років, потім буде спад можливостей окупантів. Таку думку висловив військовий оглядач Олександр Коваленко у коментарі LIGA.net.

14:31
Буданов заявив, що начальник російського Генштабу Валерій Герасимов є "одним із небагатьох, хто здатний змусити інших генералів працювати".

13:49
У районі Авдіївки воїни 47 окремої механізованої бригади знищили російську важку вогнеметну систему "Солнцепек".

13:49
Начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія розробляє плани щодо зриву стабільної системи постачання західних озброєнь Україні.

13:17
Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв заявив, що пріоритетом для України найближчими роками є власне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм.

13:17
Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що диктатор Володимир Путін демонструє "перекручену форму братерства", коли називає українців "братським народом" і водночас веде війну проти сусідньої країни.

13:16
Президент Володимир Зеленський випустив відеозвернення до другої річниці початку великої війни Росії проти України.

10:38
Президент США Джо Байден заявив, що диктатор Володимир Путін ніколи не зможе здобути перемогу у війні проти України.

10:38
Посол Росії в ООН Василь Небензя видав низку пропагандистських заяв про Україну на засіданні Ради безпеки організації. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розвінчав кожну брехливу тезу представника Москви.

10:38
У Головному управлінні розвідки Міноборони розкрили деталі знищення літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У ввечері 23 лютого, а також опублікували запис радіопереговорів росіян.

10:28
США ввели санкції проти найбільшої судноплавної компанії РФ.

09:43
Удар по Новолипецькому металургійному комбінату в ніч проти 24 лютого був спеціальною операцією Служби безпеки України та української військової розвідки, повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах оборони.

08:44
Командир бригади "Азов" Денис "Редіс" Прокопенко заявив, що українцям варто вступати до лав Сил оборони або готуватися до участі у війні для перемоги.

08:43
Російська армія втратила 770 солдатів і офіцерів, 52 одиниці техніки, 36 артилерійських систем та літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 — статистика.

07:39
Російська армія наступає в районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Роботиного та Кринкiв — зведення Генштабу.

07:39
Російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 та керованими авіаційними ракетами Х-59 у ніч проти 24 лютого.

06:49
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вулиці Авдіївки буквально усіяні трупами російських окупантів, незважаючи на переможні реляції пропаганди Москви про захоплення міста.

06:49
У ніч проти 24 лютого невідомі безпілотники вдарили по Новолипецькому металургійному комбінату в російському Липецьку.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/