Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.02.2024

22:51
Внаслідок ворожого обстрілу виникло руйнування із загорянням житлового будинку в Одесі, двоє людей у важкому стані доправлені до лікарні.

22:31
Дмитро Кулеба, виступаючи на спеціальному розширеному засіданні Постійної ради ОБСЄ, закликав створити нові механізми для притягнення російських окупантів до відповідальності та закликав ізолювати РФ з усіх можливих міжнародних організацій.

22:09
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль після візиту на українсько-польський кордон запропонував "План взаєморозуміння" з п'яти кроків, згідно з яким Україна пропонує Польщі розблокувати спільний кордон. Він заявив, що Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску з Польщею, якщо блокада не припиниться.

22:08
У результаті спільної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Повітряних Сил ЗСУ над Азовським морем збили черговий цінний російський літак А-50У. У розвідці оприлюднили карту падіння літака. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що збиття російських літаків та ворогів – це велика честь.

22:07
Служба безпеки України викрила чиновника Міністерства оборони, якого підозрюють у тому, що у 2022-2023 роках він купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк.

22:06
У межах спільної операції Головного управління розвідки та Повітряних сил був знищений російський літак А-50. Про це повідомило джерело LIGA.net у силах безпеки та оборони. Також це підтвердив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

21:36
Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про нові санкції у зв’язку з другою річницею повномасштабного вторгнення Росії в Україну. До санкційного списку потрапили 10 фізичних та 153 юридичні особи.

20:03
23 лютого Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами у Львові, на якій обговорювалися теми постачання протиповітряного озброєння, яке б позбавило російські літаки домінування в небі.

19:10
Білий дім посилив критику спікера Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Майка Джонсона, звинувативши його в тому, що він сприяє Ірану і Росії, не ставлячи на голосування законопроєкт про національну безпеку, який передбачає надання допомоги Україні.

19:04
Заступник начальника Головного управління розвідки МО генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що Північна Корея відправила в Росію вже півтора мільйона артилерійських боєприпасів, однак це снаряди 1970-1980-х років.

18:47
Росіяни формують добровольчий корпус з 18 000 окупантів, у нього, зокрема, увійшли всі колишні учасники терористичної Групи Вагнера, а керування здійснює Міністерство оборони РФ. Наразі це формування діє в районі Авдіївки, повідомив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький.

18:20
23 лютого Рустем Умєров і Олександр Сирський відвідали рекрутинговий центр у Львові. Відкриття подібних установ заплановане також в Києві, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі й Полтаві.

18:09
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Данія домовилися про проведення двостороннього форуму оборонних індустрій, а також інвестиційного форуму.

17:06
 У Дніпрі з-під завалів потрощеного російським дроном будинку дістали тіло загиблого чоловіка. Тривають пошуки жінки, яка, ймовірно, була вдома під час удару.

17:01
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з групою міністрів сьогодні приїде на українсько-польський кордон, повідомив президент Володимир Зеленський. Водночас він зауважив, чи будуть присутні польські колеги – "це їхнє особисте рішення".

17:00
Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що винищувачі F-16, які має передати Данія, з’являться в українському небі до літа 2024 року. За її словами, затримка пов’язана виключно з технічними моментами.

16:22
На сьогодні російські загарбники мають близько трьохсот бойових літаків, котрі можуть використовувати проти України, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

15:40
У районі Авдіївки співвідношення втрат Сил оборони та російської армії становить один до десяти, а іноді й більше, повідомив представник 3 окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

14:54
Українські фермери привезли розстріляну агротехніку на кордон з Польщею.

13:49
США слідом за Євросоюзом вводять нові санкції проти Росії. Санкційний список проти Росії розширюється на 500 людей і компаній, ще проти 100 компаній запроваджуються експортні обмеження.

13:38
У законопроєкті про мобілізацію, поданому урядом до Верховної Ради було положення, яке дозволяло мобілізувати в особливий період аспірантів, котрі навчаються за контрактом. Уже внесено правки, які скасовують це положення, але чи приберуть його – ще вирішуватиметься. Про це у коментарі LIGA.net повідомив нардеп Роман Костенко.

13:27
До Львова з окремими візитами прибули лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер та прем'єрка Данії Метте Фредеріксен

13:27
У районі Авдіївки вже понад місяць воюють американські танки M1 Abrams. Машинами оснастили 47 окрему механізовану бригаду.

13:25
Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни зосередили 200 000 людей на сході України.

12:42
Для мотивації українців до мобілізації в Сили оборони треба пояснювати, що чекає на країну у разі перемоги Росії у війні. Таку думку висловив начальник штабу бригади "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич.

12:33
До законопроєкту №10449 надходили поправки стосовно мобілізації ув'язнених. Про це LIGA.net розповів нардеп від Слуги народу, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

12:03
Укроборонпром почне виробляти автомати CZ BREN 2 за чеською ліцензією.

12:02
Євросоюз офіційно затвердив 13-й пакет санкцій проти Росії. Він в основному складається з нових індивідуальних санкцій.

11:57
Верховна Рада проголосувала за законопроєкт щодо демобілізації військовослужбовців строкової служби.

11:38
Президент Польщі Анджей Дуда виступить із посланням до президента Володимира Зеленського на другу річницю початку великої війни РФ проти України 24 лютого.

11:19
Президент Еквадору Даніель Нобоа заявив, що його країна не передаватиме США військову техніку, яку потім могли надати Україні.

11:18
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський проводить аудит у Силах оборони, оскільки багато підрозділів не були на фронті за весь час великої війни.

11:14
Десятки українських компаній займаються розробкою власних дронів зі штучним інтелектом, заявив голова фракції Слуга народу Давид Арахамія

10:24
Оборонний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт щодо демобілізації бійців термінової служби. Про це у коментарі LIGA.net повідомив секретар комітету Роман Костенко.

09:27
Президент Володимир Зеленський вважає, що 45-й президент США Дональд Трамп не зможе "закінчити війну за 24 години" в разі його повернення до Білого дому.

09:15
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто ввечері 22 лютого прибув до Тегерана, де зустрівся з іранським "колегою" Хоссейном Аміром-Абдоллахіаном. Цей візит відбувся на тлі того, як Іран активно підтримує Росію у війні проти України.

08:41
Президент Володимир Зеленський запросив чинного голову Білого дому Джо Байдена та його попередника Дональда Трампа до України, щоб вони відвідали передову.

08:40
У США поки що не бачать підтверджень, що Іран передав Росії балістичні ракети, заявив представник Білого дому Джон Кірбі.

08:39
Президент Володимир Зеленський вважає, що війна закінчиться, коли світ зрозуміє, що Путін – неадекватний.

07:39
В ніч проти 23 лютого Росія атакувала Україну трьома десятками дронів-камікадзе типу Shahed, українська протиповітряна оборона збила 23 з них. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

07:22
США не забули про передання наступних партій далекобійних ракет ATACMS Україні, питання стоїть на порядку денному, заявив представник Білого дому Джон Кірбі.

06:58
Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю FoX News пояснив зміну головнокомандувача ЗСУ та ще низки військових командирів необхідністю "перезавантаження".

06:41
Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю FoX News, що приблизне співвідношення втрат в особовому складі російської армії до української – п'ять до одного.

06:20
В ніч проти 23 лютого Росія атакувала ударними безпілотниками, влучивши у багатоквартирний будинок у Дніпрі та підприємство в Одесі. Внаслідок прильотів є постраждалі та загиблі, в обох містах людей рятують з-під завалів, повідомили представники місцевої влади.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/