Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.02.2024

21:40
Велика Британія опублікувала відео транспортування кількох сотень протитанкових ракет Brimstone, які вона передасть Україні.

21:39
Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Україна потребує більше боєприпасів, а країни ЄС повинні зробити все можливе, щоб їх надати.

21:38
Збройні Сили України, знищивши 13 російських кораблів, перетворили Чорне море на кладовище для флоту окупантів.

21:36
Зенітні керовані ракети С-300 мають бойову частину близько 150 кг з ударними елементами у вигляді невеликих уламків. Водночас балістичні ракети "Іскандер-М" мають бойову частину близько пів тонни, а північнокорейські зразки можуть мати ще більші показники, тому окупанти, можливо, і надалі розраховуватимуть на них. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

20:37
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Європейської ради Шарлем Мішелем. Європейський лідер підтвердив "залізну фінансову та військову підтримку" Україні від Євросоюзу "стільки, скільки це буде потрібно".

20:16
Одна людина загинула і дев’ять отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу села Костянтинопольське Курахівської громади Донецької області. Всім постраждалим надана медична допомога.

19:28
22 лютого Зеленський провів зустріч із дипломатами та представниками міжнародних організацій, на якій назвав три "конкретні завдання" на поточний рік. Вони стосуються об’єднання зусиль світової спільноти задля завершення війни.

18:50
ЗСУ закликали не концентруватися лише на Авдіївському напрямку. Протягом доби російські окупанти за підтримки авіації 31 раз намагалися прорвати оборону українських військ на Мар'їнському напрямку – цей відтинок фронту зараз є одним із найгарячіших.

18:49
Слідчі Управління Служби безпеки України в Чернігівській області 21 лютого повідомили про підозру російському військовослужбовцю із позивним "Кльон", якого жителі Ягідного на Чернігівщині називають відповідальним за воєнний злочин у їхньому селі.

18:38
Сили оборони вже отримали десятки бронетранспортерів M113, обладнаних для евакуації поранених з поля бою. Ще кілька сотень очікуються "найближчим часом", повідомив міністр оборони.

17:55
Росія отримала підсилення на Авдіївському напрямку та намагається здобути певні успіхи на полі бою до дат, пов’язаних з 23 та 24 лютого. За добу ЗСУ вдалося відбити на цьому напрямку 19 ворожих атак.

17:47
Нові подробиці обстрілу електростанції ДТЕК: четверо співробітників отримали поранення, п'ятеро - контузії. Також відомо, що на підприємство росіяни скинули авіабомбу КАБ-250.

17:44
Російська армія впродовж 22 лютого зробила спробу наступу на лінії "Часів Яр – Хромово – Бахмут", однак відступила через втрату великої кількості броньованої техніки. У коментарі для LIGA.net начальник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш назвав цілі, які переслідує ворог на Бахмутському напрямку, та розповів про масоване використання керованих авіабомб.

17:44
Велика Британія надішле до України ще 200 протитанкових ракет Brimstone, а також підготує ще 10 000 українських військовослужбовців.

17:17
Російські загарбники завдали авіаудару по Кураховому Донецької області – унаслідок цього поранено дев'ятеро осіб.

16:54
Заступниця голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук прокоментувала LIGA.net інформацію про плани підвищити зарплатню військовим до 200 000 грн. За її словами, це тільки пропозиція, яку поки що не проговорювали ані з фінансовим блоком, ані з прем'єром Денисом Шмигалем.

16:16
Прем’єрка Данії Фредеріксен оголосила про угоду з Україною щодо гарантій безпеки. Документ передбачає підтримку у військовій і цивільній сферах.

16:01
Президент Володимир Зеленський заявив, що захоплення Авдіївки – єдине досягнення Росії за дев'ять місяців великої війни. Водночас українські військові змогли досягти набагато більшого, попри те, що було складно.

15:49
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що у найближчі години пункти пропуску на кордоні з Україною, відповідні ділянки доріг та залізничних колій будуть внесені до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Це робиться для того, щоб допомога Україні надходила без затримок, пояснив політик.

15:01
Бундестаг знову провалив голосування за проєкт резолюції щодо постачання в Україну далекобійних ракет Taurus

14:57
Міністерство оборони Данії оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на 228 млн євро.

14:52
Туск анонсував зустріч урядових делегацій Польщі та України 28 березня у Варшаві. На ній обговорюватимуть питання розв’язання проблеми блокування кордону.

14:39
"Це має стати останнім цвяхом у труну умиротворення". Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на інформацію Reuters про те, що Іран міг передати Росії близько 400 балістичних ракет. Він закликав Захід відреагувати на це санкціями та якнайшвидшим наданням Україні необхідних ракет.

14:32
Президент Володимир Зеленський провів засідання ставки верховного головнокомандувача, на якій окремо порушили питання винищувачів F-16.

14:12
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що місяць тому Росія погрожувала збити французькі бомбардувальники над Чорним морем. Вважає, що це через проблеми на фронті.

14:00
Експерти КНДІСЕ вперше дослідили фрагменти модифікованої російської ракети X-69 і прийшли до висновку, що у ній, порівняно з попередньою версією, змінилася дальність застосування, швидкість польоту та бойова частина.

12:59
Президент Володимир Зеленський наголосив, що американський Конгрес має схвалити подальшу допомогу Україні, інакше "дедалі більше наших героїчних хлопців буде у лікарнях".

12:40
Шестеро енергетиків ДТЕК зазнали поранення внаслідок обстрілів росіянами прифронтової ТЕС.

12:23
Служба безпеки України стверджує, що знайшла підтвердження використання російськими окупантами ракет KN-23/24 із Північної Кореї проти України.

11:18
Російські окупанти не вперше використовують квадроцикли на полі бою, про їхню появу стало відомо ще торік. Про це в ефірі національного телемарафону заявив начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

11:12
Народні депутати внесли понад 4000 правок до законопроєкту про мобілізацію.

10:31
Нардеп від СН, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський заявив LIGA.net, що законопроєкт №11012, яким пропонується підвищення щомісячної зарплатні військовим, буде розглянуто, ймовірно, після законопроєкту про мобілізацію.

10:20
Начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що Сили оборони зможуть перейти у новий наступ у 2025 році.

09:53
Україна завершила націоналізацію конотопського заводу, який належав російському сенатору Калашнику.

09:51
Президент Володимир Зеленський 21 лютого підписав указ, який дозволяє іноземцям та людям без українського паспорта служити у Національній гвардії України.

09:41
Речник Палати представників США Майк Джонсон продовжує ігнорувати заклики Білого дому винести на голосування законопроєкт Сенату про забезпечення безпеки кордонів, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

09:14
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна матиме право завдавати ударів по військових цілях на території Росії, коли отримає винищувачі F-16.

08:46
Президент США Джо Байден назвав "божевільним сучим сином" диктатора Володимира Путіна і розкритикував 45-го главу Білого дому Дональда Трампа за його реакцію на смерть дисидента Олексія Навального у російській в'язниці.

08:14
Російська армія втратила 1160 солдатів та офіцерів, 113 одиниць техніки, а також 46 артилерійських систем за добу – статистика.

08:14
Російська армія атакувала Україну в ніч на 22 лютого дронами-камікадзе Shahed-136 та протирадіолокаційною ракетою типу Х-31П.

08:09
Російські окупанти наступають у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Вербового, Роботиного та Кринкiв – зведення Генштабу.

07:13
У Державному департаменті США заявили, що "взагалi не вірять" у те, що диктатор Володимир Путін отримав перевагу у війні проти України.

07:13

У мережі пишуть про черговий удар по скупченню російських окупантів на полігонi на лівому березі Дніпра в Херсонській області.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/