Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.02.2024

23:59
Президент США Джо Байден заявив, що спікер Палати представників Майк Джонсон повинен винести на голосування законопроєкт із допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню. За словами американського лідера, документ буде ухвалений Палатою, якщо його винесуть на голосування.

23:34
Президент Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача: увів до неї нового начальника Генерального штабу ЗСУ та командувача Сухопутних військ.

22:48
У Миргородській громаді в Полтавській області було чутно звуки вибухів. Повітряні сили повідомляли про рух російських дронів-камікадзе типу Shahed-136/131 на місто.
Попередньо, обійшлося без жертв та руйнувань, написав голова обладміністрації згодом.

21:03
В Офісі президента анонсували конференцію військово-політичного керівництва України. Вона відбудеться 25 лютого і буде присвячена другій річниці російського вторгнення.

20:24
Російські загарбники завдали ударів по Куп'янщині у Харківській області – унаслідок цього загинув мирний житель, одного цивільного поранило, є руйнування.

19:57
Урсула фон дер Ляєн заявила, що проєкт переговорної рамки щодо вступу України в Євросоюз навряд чи буде підготовлений до початку виборів у ЄС, які відбудуться у червні цього року.

18:58
Військовий експерт Ігаль Левін у коментарі LIGA.net повідомив, що іранські Zolfaghar – це "зброя терору", існують великі питання щодо точності цих ракет. Протидіяти іранській балістиці можуть ті самі системи, що працюють по інших балістичних ракетах, зокрема і Patriot, пояснив офіцер Армії оборони Ізраїлю.

18:03
Британське агентство Reuters з посиланням на шість анонімних джерел заявило, що Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет власного виробництва.
Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі LIGA.net повідомив, що ця інформація перевіряється та уточнюється.

18:01
До так званих виборів президента РФ окупанти хочуть як мінімум вийти на адміністративні межі Луганської області та мати "хоч якийсь успіх" на одному з трьох напрямків: Куп'янському, Лиманському та Авдіївському. Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

17:54
У ГУР повідомили, що Росія розгорнула вздовж кордону з Україною 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер". Порівнюючи з осінню 2023 року, їх кількість збільшилася на два.

16:38
Результати січневого опитування Центру Разумкова свідчать, що серед українців, які вірять у перемогу, 40% впевнені: це станеться через один-два роки. Водночас 20% опитаних вважають, що вона настане до кінця року.

16:00
На Оріхівському напрямку росіяни намагаються здійснювати переміщення особового складу на швидкісних квадроциклах. Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

15:19
У ЗСУ спростували інформацію американського видання The New York Times про "сотні" українських військових, що нібито потрапили в полон РФ під час операції з виведення Сил оборони з Авдіївки. Речник ОСУВ "Таврія" Лиховій заявив, що видання NYT - свідомо чи ні – поширило російський пропагандистський фейк.

14:47
За даними нового дослідження Київського міжнародного інституту соціології, понад 70% українців схиляються до дипломатичних переговорів з РФ для закінчення війни. Також 73% стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно, з травня 2022 року ситуація не змінюється.

14:09
Генконсулка Польщі у Львові Дзвонкевич назвала дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні "ганебними" та перепросила у воюючої України.

14:03
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що не варто сподіватися на знос російської авіації.

13:40
Президент Володимир Зеленський провів 21 лютого селектор, де, окрім щоденних тем, було обговорено блокування на польському кордоні. Він наголосив, що ситуацію детально розібрали й наступні кроки будуть "дуже швидко".

13:01
Речник командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат у коментарі для LIGA.net заявив, що збити літак на далекій відстані – дуже тяжко й на це впливає багато факторів. Однак, зауважив він, результат є й це заслуга людей, які планують такі операції.

12:30
У випадку якщо США не зможуть надати допомогу, за словами заступниці речника Пентагону Сабріни Сінгх, Україні доведеться вибирати, за які населені пункти Збройні Сили України боротимуться з огляду на наявні ресурси.

12:24
Буданов попередив: Росія хоче спробувати вбити відомих українців. Згадав заяви Медведєва.

11:51
Начальник військової розвідки Кирило Буданов заявив, що сьогодні проти України воюють 510 000 російських окупантів.

11:05
Начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що у 2024 році Росія намагатиметься повністю окупувати Луганську та Донецьку області.

10:35
У Генеральному штабі Збройних Сил України показали фото процесу будівництва оборонних споруд на різних ділянках та запевнили, що роботи тривають цілодобово.

10:34
Президент США Джо Байден особисто наказав своїм старшим помічникам у передвиборчій кампанії в останні дні більш агресивно зосередитися на провокаційних коментарях 45-го президента Дональда Трампа.

10:32
Військові пропагандисти РФ написали, що "військкор" та військовослужбовець 4 мотострілецької бригади Андрій "Мурз" Морозов застрелився після того, як розкритикував командування армії-окупанта за величезні втрати під час штурму Авдіївки. Він був соратником та другом терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

09:34
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данiлов заявив, що росіяни не мають ресурсів, щоб знову спробувати захопити Київ.

09:27
Українські військовослужбовці з 71 окремої єгерської бригади за допомогою FPV-дрона знищили термінал супутникового зв’язку Starlink на позиціях росіян. Досі відзняти користування ворогом платформами супутникового зв’язку SpaceX не вдавалося.

09:25
Російська армія втратила 1130 солдатів та офіцерів, 146 одиниць техніки, а також 57 артилерійських систем за минулу добу – зведення.

08:46
Колишній представник партії Слуги народу, народний депутат Богдан Торохтій заявив про власність двох елітних автомобілів й задекларував їх за 20 000 грн, тоді як справжня вартість стягає близько $150 000.

08:43
Перші чотири українські льотчики завершать навчання на винищувачах F-16 до літа. Військові розпочали підготовку в середині жовтня на базі 162-го винищувального крила в Тусоні.

08:40
Зранку 21 лютого Сили оборони знищили російське повітряне судно – винищувач-бомбардувальник Су-34.

07:39
Російські окупанти наступають у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Роботиного та Кринкiв – зведення Генштабу.

07:35
Російські окупанти атакували Україну ракетами типів Х-22, С-300 та Х-59, а також дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 21 лютого.

07:00
Російські пропагандисти та українські канали, які висвітлюють війну, написали про удар Сил оборони по полігону у тимчасово окупованому Трудівському Донецької області 20 лютого та масовій загибелі окупантів.

06:22
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що захоплення Авдіївки стало "першою помітною бойовою перемогою" диктатора Володимира Путіна за останній рік.

00:02
Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на протести фермерів на кордоні з Україною. Він заявив, що це "складна проблема", але головною причиною того, що відбувається, є російська агресія проти України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/