Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.02.2024

22:17
Кірбі анонсував черговий пакет санкцій проти РФ у відповідь на смерть Олексія Навального. Його оголосить президент США Джо Байден у п’ятницю, 23 лютого.

22:11
Польський фермер закликав Путіна "навести порядок" в Україні і Європі. Правоохоронці Польщі обіцяють вжити заходів проти автора скандального плаката.

21:54
Представник Білого дому Джон Кірбі звинуватив американський Конгрес у смертях українців та виході Збройних Сил України з Авдіївки.

21:14
Ввечері 20 лютого російська армія завдала повітряного удару по Краматорську. Наразі відомо про трьох постраждалих.

20:55
Президент Володимир Зеленський завтра, 21 лютого, вперше з початку великої війни має зібрати на зустріч фракцію Слуга народу. Про це повідомили два співрозмовники LIGA.net у фракції.

20:49
Речник ОСУВ "Таврія" Лиховій заявив, що після завершення авдіївської оборонної операції кількість російських атак на Запорізькому напрямку зросла, однак всі штурми окупантів вдалося відбити.
За його словами, суттєвих змін на лінії бойового зіткнення не відбулося, однак вона є динамічною. Подекуди вона рухається в обидва боки.

20:30
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що якби Конгрес США вчасно схвалив додаткове фінансування для України, українським військовим, імовірно, не довелося б відступати з Авдіївки.

19:58
Росіяни вгатили дроном-камікадзе по цивільному авто у Куп’янському районі, внаслідок чого загинули дві людини.

19:56
Держава має мотивувати українців вступати до лав Збройних Сил, хоча б пояснити їм, що на них чекає у війську та після служби. Про це заявив нардеп Роман Костенко.

18:54
У північнокорейській ракеті, якою РФ била по Харкову в січні, 75% американських компонентів. Про це свідчать результати дослідження британської організації Conflict Armament Research.

18:49
Створення Сил безпілотних систем у складі Збройних Сил України дасть змогу поліпшити підготовку пілотів дронів та їх ротацію на фронті, заявив заступник головкома ЗСУ Вадим Сухаревський.

18:28
Прем'єрка Естонії Кая Каллас закликала союзників шукати на своїх складах зброю для України

18:03
Заступник головнокомандувача Збройних Сил України Вадим Сухаревський розповів, що окремі льотчики в деяких українських підрозділах уже тестують безпілотники з функцією штучного інтелекту, проте ця технологія залишається складною у втіленні операцій на фронті.

18:01
Служба безпеки України повідомила про підозру спецпризначенцю Головного управління Генерального штабу ЗС Росії, який під прикриттям "добровольця" захоплював Кінбурнську косу у 2022 році. Правоохоронці повідомили, що під час перебування на території тимчасово захопленої громади він відповідав за придушення руху опору в регіоні й організовував масові репресії проти місцевих жителів. За даними співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, йдеться про Євгена Делі.

17:41
У соцмережах поширили відео, на якому російські окупанти нібито розстрілюють українських військовополонених на південному напрямку. Офіс генпрокурора заявив про початок розслідування.

17:32
У районі Авдіївки російська армія має достатньо сил та засобів для подальшого просування, основний напрямок – Ласточкине. Про це заявив заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

17:10
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія запевнив, що Верховна Рада не збирається обмежувати дітей у праві на освіту. Так він прокоментував заяву нардепа від Батьківщини Вадима Івченка, який запропонував забороняти "дітям ухилянтів" вступати до вищих навчальних закладів.

16:54
У Сумській області в результаті атаки безпілотника  по житловому будинку загинула родина з п’яти осіб.

16:19
Білий дім вкотре закликав республіканців у Палаті представників просунутися у питанні допомоги Україні, критикуючи законодавців за те, що вони взяли двотижневі канікули, в той час, як допомога затримується.

16:14
Правоохоронці знайшли 13 фейк-акаунтів Сирського. Підписників там – від двох людей до 11 000, повідомив співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах.

15:25
Армія Росії знову почала атакувати позиції Збройних Сил України на Таврійському напрямку хімічними гранатами, повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

15:22
До законопроєкту про мобілізацію внесено вже понад 1270 правок, заявив член комітету з питань національної безпеки та оборони, нардеп від СН Юрій Здебський.

14:53
Верховна Рада цього тижня може розглянути законопроєкт про мобілізацію у другому читанні, один із пунктів поправок може стосуватися мобілізації майна фізичних осіб та заборони продажу і переміщення, зокрема, сільгосптехніки. Полковник запасу та експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк розповів LIGA.net про право держави на вилучення у людини автівки підвищеної прохідності.

14:49
Росіяни створюють у мережі фейкові акаунти головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, просуваючи через них пропагандистські повідомлення, пише ЦПД

13:19
Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні на суму близько $683 млн — що до нього увійде.

12:05
Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві за комплексами ППО на Кіровоградщині та бажанні стати вагнерівцем. Йому повідомили йому про підозру. За даними співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, мова йде про Романа Скубія.

11:21
Командир підрозділу "Терра" 3 окремої штурмової бригади Микола Волохов заявив, що штурми росіян у районі Авдіївки фактично не закінчуються ніколи, але мають обмежену ефективність.

11:14
У лютому 2024 року переважна більшість українців (69%) вважають, що президент Володимир Зеленський має обіймати посаду до кінця воєнного стану, водночас 10% респондентів підтримують варіант, згідно з яким у травні 2024 року Зеленський складає свої повноваження, а до обрання нового глави держави його повноваження буде виконувати голова Верховної Ради.

10:31
Речник командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат заявив, що збиття російських літаків призвело до суттєвого зниження активності ворожої авіації, адже противник розуміє, що "його можуть дістати".

09:59
У Бундестазі хочуть посилити тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца для постачання Україні далекобійних озброєнь.

08:37
Російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 і ракетами в ніч проти 20 лютого — ППО збила 23 цілі.

07:32
Російські окупанти атакували дронами-камікадзе Shahed-136 Кременчуцький район Полтавської області в ніч проти 20 лютого — приліт по промисловому об'єкту.

07:26
У командуванні Сил спеціальних операцій показали фоторепортаж з Авдіївського коксохімічного заводу, в обороні якого брали участь бійці 3 полку імені Святослава Хороброго.

06:27
У Кременчуці Полтавської області у ніч проти 20 лютого лунали вибухи.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/