Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.02.2024

23:57
Україна має домовленості про підписання безпекових угод ще з кількома державами, повідомив Зеленський.
Вже підписані угоди із Францією і Німеччиною президент назвав "дуже важливими" і "потужними".

23:17
У ЗСУ закликають не спекулювати на темі потрапляння в полон деяких українських воїнів під час виходу з Авдіївки. Речник ОСУВ "Таврія" Лиховій запевнив, що йдеться не про великі масштаби.

22:21
У Держспецзв'язку вивчають ворожу хакерську атаку на медіа, зокрема LIGA.net. У низці видань сьогодні з'явились публікації із російською дезінформацією щодо Авдіївки — нібито окупанти там "розгромили" елітні підрозділи ЗСУ.

22:04
Зеленський за підсумками безпекової конференції у Мюнхені оголосив, що Україна отримає додаткову допомогу від Данії, Нідерландів і Чехії.

20:21
Офіс генпрокурора повідомив про початок розслідування нових фактів розстрілів полонених ЗСУ росіянами. Чергові випадки страти росіянами українських військовополонених зафіксовано в Авдіївці і в районі Бахмута.

20:01
Бої в Авдіївці. 3 ОШБр показала відео рейду в захоплені росіянами райони:

18:16
Глава МЗС Китаю запевнив Кулебу на зустрічі в Мюнхені, що Пекін не продає летальну зброю РФ і сподівається на мир.

17:28
Росіяни розповсюдили відео із тілами українських захисників, які виходили із укріпрайону "Зеніт". Журналіст Бутусов стверджує, що це було важкопоранені полонені, і росіяни їх розстріляли.
У ЗСУ повідомили LIGA.net, що наразі перевіряють обставини загибелі українських полонених під час виходу з позиції "Зеніт".

17:28
Росіяни розповсюдили відео з тілами українських захисників, які виходили з укріпрайону "Зеніт". Журналіст Бутусов стверджує, що це було важкопоранені полонені, і росіяни їх розстріляли.
У ЗСУ повідомили LIGA.net, що наразі перевіряють обставини загибелі українських полонених під час виходу з позиції "Зеніт".

16:33
Найближчими тижнями Україна отримає від Парижа новітні дрони-камікадзе, повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

15:34
Зранку 18 лютого російські окупанти розстріляли двох українських військовополонених на сході, повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

14:07
Боррель вважає, що в Україні формується новий тип війни - поєднання траншей Першої світової і штучного інтелекту Зоряних війн.

12:51
Речник угруповання війська "Таврія" про виведення військ з Авдіївки: Втрати були мінімальними, як на такі події.

12:03
З'явилась перша оцінка російських втрат за чотири місяці наступу на Авдіївку.

11:50
Держсекретар США Ентоні Блінкен розказав міністрам закордонних справ Індії та Китаю, що Росія, ймовірно, збирається розмістити ядерну зброю в космосі, й попросив вплинути на неї.

10:43
Після вчорашнього російського удару по Краматорську і Слов'янську під завалами знайшли чотирьох загиблих.

10:25
Адмірал НАТО Роб Бауер порадив не переоцінювати втрату Авдіївки. Він сказав, що з воєнного погляду росіяни здобули не місто, а кілька сотень метрів території.

09:35
Велика Британія продовжить на 18 місяців візи для українських біженців.

09:09
Байден після розмови з Зеленським розкритикував Конгрес за зволікання з виділенням військової допомоги і сказав: "Буду боротися, щоб Україна отримала снаряди".

08:42
Оперативне командування Захід повідомило, що вчорашній наступ росіян на Запорізькому напрямку розбився, вони втратили 18 одиниць техніки (в зокрема три танки) і 80 солдатів.

08:37
Повітряні сили повідомили, що під час нічної повітряної атаки росіяни використали не лише "шахеди", але й ракети. Ось що вдалося збити:
12/14 – Shahed (Курська область і Краснодарський край),
0/6 – C-300 (Донецька область),
0/3 – X-22 (Воронезька область),
1/1 – X-59 (Запорізька область).

08:21
Сили оборони збили ще один російський бомбардувальник Су-34 - уже третій за останні два дні.

07:43
Армія Росії протягом 17 лютого втратила 1080 військових і сотню одиниць основної техніки: танків, броньованих машин, артилерії.

07:38
Генштаб повідомив, що росіяни активізувались у Запорізькій області - атакують українські позиції біля Вербового і Роботиного.

06:50
Кулебі в Мюнхені вдалося зустрітися з главою МЗС Китаю. За даними Bloomberg, він хотів переконати Китай взяти участь в мирному саміті лідерів, який готують Україна і Швейцарія.

06:20
Rheinmetall оголосив про намір побудувати в Україні завод з виробництва снарядів калібру 155 мм. Цього тижня він почав будувати такий завод в Німеччині, вартість інвестицій - 300 млн євро.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/