Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.02.2024

23:53
"Глянь, падає!" З’явилось відео з однією зі збитих російських "сушок" на Луганщині

23:15
Зеленський заявив, що Байден знає деталі про виведення Сил оборони з Авдіївки. Американський лідер визнає, що це стало результатом послаблення допомоги зброєю.

22:41
Росія атакувала ракетами школу у Слов'янську, промзону та будинки в Краматорську. Під завалами у Слов'янську може бути одна людина, у Краматорську – три або чотири.

22:18
Вихід з Авдіївки. У 3 ОШБр кажуть, що в них були лише поодинокі випадки потрапляння в полон – не на рівні підрозділів, взводів і відділень, як кажуть росіяни.

21:39
3 ОШБр відзвітувала, яких втрат завдала росіянам за час перебування в Авдіївці:
→ понад 1500 загиблими;
→ більш як 3500 пораненими;
→ понад 20 одиниць бронетехніки.

21:11
"Віримо у мудре рішення Конгресу". Зеленський повідомив, що на Мюнхенській конференції з питань безпеки поговорив телефоном із лідером США Джо Байденом, зокрема і про подальшу підтримку України з боку Штатів.

20:25
Якби українське законодавство дозволяло мобілізацію засуджених та ув’язнених, до лав Сил оборони могли б долучитися 50 000 засуджених і тисячі ув'язнених, розповів глава Міністерства юстиції Денис Малюська. Він наголосив, що ці люди є безпечними й "побратимів точно не вбиватимуть".

18:43
У 3 ОШБр повідомили, що операція з виведення військ з Авдіївки ще триває. Наголосили, що в Авдіївці співвідношення сил в артилерії - один до десяти. Також у росіян немає "ліміту" на КАБи, хоча це дорогі боєприпаси.

18:15
Президент Чехії: Ми шукаємо боєприпаси для ЗСУ в усьому світі, наразі знайшли 800 000.
Петр Павел заявив про пів мільйона снарядів калібру 155 мм і 300 000 снарядів калібру 122 мм, які ЗСУ можуть отримати за кілька тижнів, якщо буде фінансування.

17:21
США через Естонію передадуть Україні $500 000 російських активів

17:10
Спецпризначенці ГУР тиждень обороняли останню дорогу з Авдіївки та забезпечили вихід українських військ. Операція проводилась у взаємодії з воїнами ССО, спецпідрозділу "Дозор" ДПСУ, 3 ОШБр, 225 ОШБ, 110 ОМБр.

16:40
Росія вгатила по Куп'янську і Харківському району: била з авіації і РСЗВ. У Куп'янську під завалами зруйнованої Росією двоповерхівки залишаються двоє людей, повідомив глава ОВА.

16:17
Віцепрезидентку США спитали про "план Б" щодо України. Сказала, що є лише "план А" - дати ЗСУ все необхідне.
Камала Гарріс переконана, що у Конгресі США є консенсус стосовно  подальшої підтримки України, треба лише винести це питання на голосування.

16:06
На тимчасово окупованій території Запорізької області російські загарбники вносять українські землі у свій реєстр.

15:31
Зранку Сили оборони знищили три російських літаки. У РФ знову "потєрь нєт", але Олещук показав на карті, де шукати льотчиків збитих "сушок":

14:45
Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що "уроки щодо Авдіївки були винесені". У дописі на сторінці у Facebook він окреслив нагальні оборонні потреби України.

14:33
Зеленський заявив, що готовий поїхати з Трампом на фронт, щоб той побачив реальність війни.

14:15
Виведення українських підрозділів з Авдіївки відбувалося з урахуванням різних сценаріїв, проте частина військових потрапила у полон до російських окупантів. Про це заявив бригадний генерал Тарнавський.

13:57
Зранку 17 лютого Сили оборони знищили три російських повітряних судна: два Су-34 та один Су-35. Про це повідомив командувач Повітряних сил Олещук.

12:40
Міністр закордонних справ у 2014-2019 роках Павло Клімкін заявив, що безпекові угоди, які були підписані Україною з Великою Британією, Німеччиною та Францією, не є "гарантіями безпеки".

11:41
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цього року здивує Росію власними дронами та засобами РЕБ.

11:40
Президент Володимир Зеленський назвав "правильним" рішення головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про виведення українських військ з Авдіївки.

11:13
Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував можливість передання Україні далекобійних ракет Taurus. Він натякнув, що для цього потрібен "найкращий момент".

10:58
Інженери з команди AiTelly опублікували візуалізацію того, як російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" був знищений українськими надводними дронами MAGURA V5.

 

10:01
Організація Об'єднаних Націй не може перевірити повідомлення про те, що армія Росії застосовує північнокорейські ракети для ударів по Україні.

09:37
З 2025 року Євросоюз зможе виготовляти до двох мільйонів артилерійських снарядів для України щороку. Про це заявив єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган.

09:19
США і далі надсилають в Україну деяку військову допомогу попри відсутність рішення про виділення додаткового фінансування від Конгресу, заявили у Пентагоні.

08:26
У російському Іжевську в ніч проти 17 лютого сталася велика пожежа. За даними росЗМІ, промисловий об'єкт, про який йдеться, торік могли віддати під виробництво безпілотників.

07:12
Президент Володимир Зеленський заявив, що смерть дисидента Олексія Навального підтверджує, що диктатор Володимир Путін – вбивця, і ті, хто голосуватиме за нього на виборах, – оберуть вбивцю.

06:45
Палата представників США, найімовірніше, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше середини березня. Про це заявив голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол.

06:02
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив, що з метою збереження життя українських військових, було ухвалено рішення про виведення підрозділів Сил оборони з Авдіївки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/