Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.02.2024

23:27
У ВМС повідомили, що росіяни приховують втрати своїх військових внаслідок знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков", однак людей після української спецоперації вантажили на узбережжі та везли до лікарень – щоправда, невідомо, мертвих чи живих.

22:53
"Ситуація критична". Білий дім заявив про загрозу захоплення Авдіївки росіянами на тлі дефіциту боєприпасів у Сил оборони і чисельної переваги противника.

21:56
Російські загарбники обстріляли село Зоря Іллінівської громади Донецької області: загинула 83-річна жінка, поранення отримали 71-річний і 41-річний чоловіки, є руйнування.

20:51
Росіяни скинули КАБ на цивільне авто у населеному пункті під Куп'янськом: троє загиблих, зокрема неповнолітня.

19:09
Сили спеціальних операцій показали відео зі знищенням їхніми бійцями спостережних пунктів загарбників на Південному напрямку.

17:54
Ситуація на Авдіївському напрямку є дуже важкою, окупанти наступають у кількості, що значно переважає Сили оборони: співвідношення становить один до семи. На напрямку проти українських захисників воює регулярна армія РФ та спецпризначенці, повідомив у коментарі LIGA.net речник Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

17:40
У КНДІСЕ заявили, що гіперзвукова ракета "Циркон", запущена окупантами по Україні 7 лютого, не відповідає заявленим Росією характеристикам, адже вона була уражена української протиповітряною обороною і не виконала свого завдання.

16:53
У соцмережах стало ширитися відео, на якому начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов бере участь у бойових діях разом зі спецпризначенцями воєнної розвідки: бійці зі зброєю та в екіпіруванні перебувають  у дворі малоповерхової забудови, на тлі чути вибухи, Буданов підписує український прапор. Представник відомства Андрій Юсов підтвердив LIGA.net справжність цього відео.

16:25
Гетманцев розкритикував ідею з економічним бронюванням: "Не будуть і не можуть бідні воювати за багатих".

16:24
Завод у Бахмуті, куди в грудні 2022 року під час битви за місто приїжджав Зеленський, визнано банкрутом. З березня 2023 року він перебуває в руках окупантів.

15:03
Генеральний інспектор Збройних сил Німеччини генерал Карстен Броєр пообіцяв надати головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському понад 100 млн євро короткострокової допомоги Україні.

14:28
Велика Британія та Латвія очолять "коаліцію безпілотників", у межах якої нададуть Україні тисячі дронів на $250 млн, зокрема й FPV.

13:40
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та його британський колега Девід Кемерон спільно звернулися до Конгресу США із закликом ухвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням для України.

13:24
45 президент США Дональд Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж нинішній глава Білого дому Джо Байден.

13:09
Гетманцев не виключив, що державі доведеться йти на непопулярні кроки, щоб профінансувати мобілізацію у 2024 році.

12:23
Заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін про Авдіївку: Росіяни пруть з усіх боків, бої тут гірші, ніж у Бахмуті.

12:18
У російському Бійську Алтайського краю Росії стався вибух на оборонному підприємстві "Алтай".

12:11
У російському Бєлгороді вдень 15 лютого пролунали вибухи, місцеві Telegram-канали повідомляють про загиблих та постраждалих. Попередньо, російська ракета впала на торговельний центр.

12:07
У Львові суттєво пошкоджені об'єкти обленерго внаслідок атаки росіян.

11:34
40% українців довіряють новому головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському, водночас 35% нічого не знали про нього у лютому 2024 року, свідчать результати опитування КМІС.

11:34
Президент Володимир Зеленський їде до Європи, щоби провести переговори з лідерами держав-партнерів, а також виступити на Мюнхенській конференції з безпеки.

11:30
В Авдіївці ускладнилися постачання та евакуація з міста, військові пустили в дію запасний логістичний шлях, росіяни хочуть прорватися на захід від Авдіївського коксохімічного заводу.

11:05
Росія перевела до активної фази інформаційну операцію під назвою "Перун", повідомила пресслужба ГУР.

11:01
Світовий банк вважає, що на відбудову України після війни потрібно буде не менше $486 млрд.

10:29
Під час масованого ракетного удару вранці 15 лютого українська протиповітряна оборона змогла збити північнокорейську балістичну ракету KN-23. LIGA.net нагадує, що відомо про цей вид озброєння.

10:28
Мобілізація. У Нацполіції пояснили, кого вважають ухилянтом та як це карається

10:24
Видання Bloomberg із посиланням на співрозмовників із оточення 45-го президента США Дональда Трампа заявило, що політик розглядає можливість спроби примусу України до переговорів із Росією у разі перемоги на виборах 2024 року.

09:44
У 3 окремій штурмовій бригаді офіційно підтвердили, що з'єднання було терміново перекинуто в район Авдіївки для посилення українського гарнізону — деталі обставин від комбрига Андрія Білецького.

09:44
У ніч проти 15 лютого невідомий безпілотник атакував нафтобазу в Курській області, була пожежа, це операція ГУР.

08:50
У Дніпропетровській, Хмельницькій і Полтавській областях російські окупанти завдали ударів по цивільних об'єктах, а також інфраструктурі.

08:47
Львів. З'явилися фото наслідків атаки росіян, летіло понад 10 ракет, перекрито рух на вулиці Науковій, троє поранених.

08:47
Російська армія втратила 950 солдатів та офіцерів, 86 одиниць техніки, 54 артилерійські системи та один корабель за добу — зведення від ЗСУ.

07:41
За Авдіївку йдуть найжорстокіші бої, десятки штурмів, багато атак під Мар'їнкою.

07:40
У Запоріжжі та Львові в результаті масованого ракетного удару російської армії рано вранці 15 лютого є влучання в об'єкти та пошкодження.

06:48
Бомбардувальники Ту-95МС запустили ракети Х-101 по Україні. Вибухи у Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Львові — хроніка атаки окупантів.

06:45
Начальник української військової розвідки Кирило Буданов висловив сподівання, що винищувачі F-16 з'являться в небі України вже навесні 2024 року.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/