Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.02.2024

23:58
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що ситуація в Авдіївці є важкою, проте не критичною, а все вирішать "рішучі дії" однієї зі сторін. На Куп'янському напрямку не відбувається "серйозних змін", розповів він.

22:48
Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Цезар Куніков" був знищений за допомогою п'ятьох морських дронів MAGURA V5, точні втрати серед екіпажу ще невідомі - йде пошуково-рятувальна операція окупантів. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

21:41
Міністр оборони Рустем Умєров повідомив про результати 19-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Зокрема, офіційно розпочалася робота коаліції з протиповітряної та протиракетної оборони, а також дронової коаліції.

20:10
"Ніхто їх не планує запитувати". Мін'юст хоче мобілізувати засуджених на рівні з іншими.

Нова редакція урядового законопроєкту передбачає, що засуджені можуть добровільно призватися до армії. Але Мін'юст виступає за радикальніший підхід, повідомив очільник відомства Денис Малюська.

18:23
У січні з банків забрали 27 млрд грн. Дехто пов'язав це з законопроєктами про мобілізацію, але в НБУ кажуть, що вплив якщо й був, то мінімальний. З кінця січня депозити знову збільшуються.

18:07
Президент Володимир Зеленський повідомив про проведення наради з урядом, військовими та оборонно-промисловим комплексом, аби "дати нашим воїнам нову, сучасну зброю проти ворожих розвідувальних дронів".

18:01
Росіяни влучили у двоповерховий житловий будинок в селищі Великий Бурлук під Куп'янськом та в ще один будинок поряд. Відомо про сімох поранених. Попередньо, росіяни били з С-300.

17:49
На "Рамштайні-19" Канада оголосила, що виділяє Україні понад $44 млн на програму з оснащення ЗСУ літаками F-16.

16:56
Розпочалося 19-те засідання контактної групи з питань оборони України у рамках формату "Рамштайн", від України у ньому беруть участь головнокомандувач Олександр Сирський, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов та міністр оборони Рустем Умєров.

16:35
Росії вдалося відновити перероблення газового конденсату в Усть-Лузі після удару українських дронів. Простій тривав рівно три тижні.

15:43
По операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" російська армія завдала 73 авіаудари – найбільше з початку 2024 року.

15:41
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав американських законодавців схвалити пакет допомоги Україні, заявивши, що "це питання глобальної безпеки".

15:40
США поки не підтверджують, що Росія могла використати протикорабельну гіперзвукову крилату ракету 3М22 "Циркон" під час удару по Києву 7 лютого. Проте якщо опис ракети точний – "Циркон" може стати однією з найшвидших ракет у світі.

15:38
Головне управління розвідки Міністерства оборони опублікувало перехоплені радіопереговори окупантів із місця знищення 14 лютого російського великого десантного корабля "Цезар Куніков". Зокрема у розвідці наголосили, що попередня візуальна оцінка осадки корабля показала, що під час затоплення він був завантажений.

13:42
В Авдіївці ніхто не тримається "за купи каміння та обгорілого заліза", оскільки пріоритетом для командування залишається збереження життів бійців, повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону.

13:40
Росія запустила інформаційно-психологічну спецоперацію про нібито загибель українських воїнів під час удару по Селидовому 13 лютого.

13:37
Спікер Палати представників США Майк Джонсон просить про особисту зустріч із президентом Джо Байденом перед винесенням до зали на голосування питання продовження допомоги Україні.

12:09
Служба безпеки України затримала ще одного інформатора, який наводив російські ракети на Харків. Серед його цілей, зокрема, були підприємства оборонно-промислового комплексу. За даними співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, йдеться про 58-річного місцевого жителя Юрія Панфілова.

12:09
У Харкові через постійні ракетні удари протікає стеля у метро.

12:08
14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Цезар Куніков" – успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР МО.

12:04
Головне управління розвідки МО заявило про те, що пошуково-рятувальна операція окупантів після знищення великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Цезар Куніков" успіху не мала. Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук у коментарі LIGA.net підтвердив цю інформацію, однак зауважив, що точна кількість моряків, які перебували на кораблі, поки відсутня, проте "втрати серед особового складу мають бути суттєвими".

11:40
Українське командування підготувало запасні шляхи постачання на випадок, якщо росіяни переріжуть основну логістичну трасу до Авдіївки.

11:12
Глава зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що росіяни не мають проривних успіхів у спробі підірвати військову допомогу Україні.

11:12
Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що поки не виноситиме на голосування питання продовження військової та фінансової допомоги Україні.

10:18
Після знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков" біля тимчасово окупованого Криму вранці 14 лютого в строю у Чорноморського флоту РФ залишаються п'ять таких кораблів, повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук у коментарі LIGA.net.

09:52
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках, де оперативна обстановка залишається надзвичайно складною й напруженою.

09:04
У Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму було знищено великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Цезар Куніков".

09:03
Російська армія втратила 1060 солдатів та офіцерів, 92 одиниці техніки, а також 69 артилерійських систем минулої доби — зведення.

08:26
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон планує обговорити з європейськими партнерами зміцнення обороноздатності та фінансування України проти подальшої російської агресії у світлі постійної загрози відмови Конгресу США від подальшої фінансової підтримки. Він наголосив, що російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться "перечекати Захід".

07:50
Росія йде на прорив під Мар'їнкою, жорстоко штурмує район Авдіївки — зведення Генштабу ЗСУ.

07:49
Російська армія двічі за ніч на 14 лютого обстріляла Селидове, є поранені, під завалами люди.

07:48
Президент США Джо Байден вкотре розкритикував 45-го главу Білого дому Дональда Трампа, який заявив, що погрожував "заохочувати" Росію до агресії проти союзників по НАТО в Європі — він звинуватив свого попередника в "рекеті".

07:46
У тимчасово окупованому Криму рано-вранці 14 лютого лунають вибухи з Чорного моря, пишуть про нібито удар по великому десантному кораблю Чорноморського флоту росіян.

00:12
Президент США Джо Байден закликав спікера Палати представників Конгресу Майка Джонсона "негайно" поставити на голосування законопроєкт про допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/