Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.02.2024

23:05
Пізно ввечері 12 лютого Росія вчергове запустила "шахеди" по Україні. У Дніпрі пролунав вибух.

23:04
29 лютого у Празі відбудеться саміт голів парламентів країн Вишеградської четвірки, куди також запросили Україну, яка стане основною темою обговорення.

23:01
Українські правоохоронці оголосили підозру офіцеру Росгвардії, який був причетний до тортур близько 100 людей в аеропорту Гостомеля Київської області у березні 2022 року.

21:01
Законопроєкт з допомогою Україні на $60 млрд, який розглядають у Сенаті США, передбачає підтримку до вересня 2025 року, що може стати "пасткою" для 45-го президента Дональда Трампа у разі його переобрання. Про це у своїй записці написав сенатор-республіканець Джеймс Венс.

20:59
Президент Володимир Зеленський провів перше засідання Ставки верховного головнокомандувача за участю нових військових командувачів. Він наголосив, що на Ставці був детальний звіт щодо захисту критичної інфраструктури та доповідь про забезпечення всіх українських підрозділів снарядами, дронами та засобами радіоелектронної боротьби.

19:19
Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) досліджують російські ракети, якими армія РФ 7 лютого 2024 року атакувала Україну. За попередньою інформацією, йдеться про використання ракети 3М22 "Циркон", про що свідчать маркування на частинах уламків.

18:40
Керівник Чиказької ради з глобальних питань Іво Даалдер, колишній посол США в НАТО, який працював у командах президентів-демократів Білла Клінтона, Барака Обами та Джо Байдена, вважає, що напрацьована у Сенаті міжпартійна угода щодо виділення грошей на кордон з Мексикою та, зокрема, допомогу Україні - не пройде нижню Палату представників, яку контролюють республіканці. Він заявив, що три місяці переговорів щодо фінансування викинуті надарма.

18:24
Зеленський провів Ставку в оновленому складі. Доповідали Сирський і Баргилевич

18:22
Посол Польщі у США Марек Магеровський заявив, що люди хотіли б бачити Путіна не на інтерв'ю з американським журналістом Такером Карлсоном, а перед суддею у Гаазі.

18:07
Державне бюро розслідувань повідомило ще одну підозру колишньому правоохоронцю з Харківщини, який разом із братом навів ракету на селище Гроза у жовтні 2023 року, ще й за перехід на бік окупантів. Співрозмовник LIGA.net повідомив, що йдеться про Дмитра Мамона, молодшого брата Володимира Мамона.

18:04
У справі Львівського арсеналу - компанії, яка не змогла поставити Міноборони 100 000 мінометних мін, - обрали запобіжний захід для одного з основних фігурантів - Олександра Лієва. Його відправили за ґрати з заставою 50 млн грн.

16:26
Новий командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов заявив, що критикувати нового головкома ЗСУ Олександра Сирського, мають тільки ті, хто воює.

16:21
Віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт прибула в Україну з кількаденним візитом. Вона заявила, що обіцяні Європейським Союзом боєприпаси та крилаті ракети Taurus мають бути поставлені.

14:18
У "шахеді", що впав на території Молдови, виявили нерозірвану бойову частину з приблизно 50 кг вибухівки.

13:57
Новообраний президент Фінляндії Александр Стубб наразі не бачить сенсу у зв'язку з російським диктатором Володимиром Путіним та політичним керівництвом РФ. Важко вести "будь-який політичний діалог" з Путіним, коли РФ веде агресивну війну проти України, зазначив він.

12:59
Боррель заявив, що НАТО "не може бути військовим союзом, який залежить від примх президента США". Так він відреагував на нещодавні заяви Трампа

12:52
Авдіївку штурмує добре навчена російська армія, є спецпризначенці. Лінія рухається в обидві сторони, заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

12:46
Воєнний стан та загальна мобілізація в Україні продовженi ще на 90 днів — до 13 травня 2024 року. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

12:32
Житель Нікополя отримав підозру в умисному вбивстві заступника міського голови.

12:24
МЗС України заявило, що німецька поліція затримала нападника на українського баскетболіста Володимира Єрмакова.

11:40
СБУ повідомила про затримання на Кіровоградщині російського інформатора. За даними слідства, чоловік у власному гаражі зробив "пункт спостереження" за ешелонами ЗСУ.

11:09
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що війна Росії проти України триватиме доти, доки Москва не зрозуміє, що вона не зможе перемогти.

10:29
Російські загарбники вдарили трьома ракетами С-300 по Селидовому Покровського району Донецької області – поранено літню жінку та двох її онуків, пошкоджено щонайменше 15 приватних домоволодінь.

08:52
Президент США Джо Байден назвав 45-го главу Білого дому Дональда Трампа "корисним прислужником" диктатора Володимира Путіна. Раніше Трамп погрожував "заохочувати" агресію Росії проти Європи.

08:47
На аеродромі Шайрат у Сирії проходять тренування російських загарбників та місцевих найманців. Їх навчають керування дронами іранського виробництва для війни проти України, повідомляє ГУР.

08:16
За добу Сили оборони ліквідували 790 російських загарбників, знищили 21 бронемашину, 10 танків та шість артилерійських систем окупантів.

07:44
Впродовж доби російські загарбники наступали по всьому фронту, найбільше атак було на Авдіївському (41), Мар'їнському (32) та Бахмутському (19) напрямках. Сили оборони відбили атаки, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

06:47
У ніч проти 12 лютого російські загарбники завдали ракетно-дронового удару по Україні – Сили оборони знищили 14 з 17 дронів-камікадзе типу Shahed-136/131 та керовану авіаракету Х-59.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/